До "червоної" зони було менше: у черкаській поліклініці черги на вакцинацію

До "червоної" зони було менше: у черкаській поліклініці черги на вакцинацію

До "червоної" зони було менше: у черкаській поліклініці черги на вакцинацію
. Суспільне Черкаси

350 людей 18 листопада щепили проти коронавірусу в Другій міській поліклініці Черкас. Її директор Олег Роскопін розповів Суспільному, аби у лікарні не утворювались черги, пункт вакцинації відкрили у ТРЦ "Дінпроплаза".

За словами Олега Роскопіна, до введення "червоної" зони охочих імунізуватися було удвічі менше.

18 листопада у черзі від дверей та вздовж коридору люди чекали на щеплення проти ковіду в Другій міській поліклініці.

Людмила Лісіна прийшла за першою дозою вакцини CoronaVac. Вона розповіла, що зволікала зі щепленням, бо влітку перехворіла на коронавірус:

"Я імунізуюсь для того, щоб мене пускали в транспорт. Мені потрібно буде кудись поїхати, кажуть, що на ринок не пускають".

вакціоніруваниє
Черга на щеплення. Суспільне Черкаси

Згоди заповнювали у коридорі та, дочекавшись, заходили імунізуватися. Прийшла відразу, як наважилася, — зазначила 22-річна Яніна Гулієнко.

"Вирішила щепитися, тому що майже всі знайомі це зробили. І зараз становище таке в країні, що без вакцини, без паспорта майже нікуди не сходити, ні зробити. На роботу не влаштуєшся, то вирішила нехай буде", — додала дівчина.

"Це не боляче. Приходьте на щеплення. Це дуже швидко. Медсестри це роблять з такою повагою для пацієнтів. Зараз людей набагато більше", — повідомила медсестра Світлана Марущак.

вакціоніруваниє
Заповнення згоди на щеплення. Суспільне Черкаси

Як проінформував Олег Розкопін, такий аншлаг тут спостерігають із 12 листопада, коли посилили карантинні вимоги:

"Було десь 250-300 людей. Зараз приходять більше: 350, 400 і було 500 людей".

Чоловік додав, аби в медзакладі уникнути скупчень, 16 листопада відкрили пункт щеплення в торговельному центрі "Дніпроплаза", що по сусідству.

вакціоніруваниє
Щеплення. Суспільне Черкаси

Туди щепитись прийшла черкащанка Тетяна Шабаш:

"Дуже велика черга була, дуже велика. Неможливо було вистояти, а вчора (17 листопада — ред.) вакцини не вистачило".

"16 листопада тут було 37 людей, вчора листопада (17 листопада - ред.) – 32 людини. У нас є в наявності вакцини Moderna, CoronaVac, сьогодні є Pfizer", — пояснила медсестра Валентина Шелудько.

Пункт розгорнули на другому поверсі ТРЦ. Сюди можна завітати із 12:00 до 17:30 години:

вакціоніруваниє
Медсестра Валентина Шелудько. Суспільне Черкаси

"Минулого тижня до нас звернуся Департамент охорони здоров’я міськради з пропозицією розмістити в нашому центрі пункт вакцинації. Для того, щоб уникнути скупчення, у нас виникла ідея розмістити на другому поверсі, оскільки дозволяє дана площа", — зазначив головний інженер торговельно-розважального центру Михайло Залозний.

Що відомо

  • Черкащина із 12 листопада область перейшла у “червону” зону. Забороняється робота закладів громадського харчування, торгових центрів, ринків, магазинів, кінотеатрів, а також проведення масових заходів. Водночас обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників вакциновані, а відвідувачі мають ковідний сертифікат, або ж актуальний ПЛР-тест.
  • У Черкаській області вісім закладів (шість – "першої хвилі", дві – "другої хвилі"), де надають допомогу хворим на COVID-19. Розгорнуто 1 356 ліжок. Із них забезпечені кисневою підтримкою 1 287 ліжок, це 95%, розповіла Суспільному заступниця голови Черкаської облдержадміністрації, яка курує медицину, Лариса Кошова. До цього списку планують додати ще дві лікарні.
  • Працюють 100 пунктів щеплення, 25 мобільних бригад.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок