Черкащина не виходить із "червоної" зони — Скічко

Черкащина не виходить із "червоної" зони — Скічко

Черкащина не виходить із "червоної" зони — Скічко
. Суспільне: Черкаси

Черкащина все ще лишається в "червоній" зоні. Станом на 18 листопада перевищені два карантинних показники, повідомив на пресбрифінгу голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко.

Передає власна кореспондентка Суспільного з місця події.

Черкащина не виходить із "червоної" зони — Скічко
Суспільне: Черкаси

"Ситуація стабільно напружена, захворюваність на коронавірус серед населення зростає", — повідомив Скічко.

За словами очільника області, навіть за умови виходу області з червоної зони міністерство охорони розглядає можливість залишити обмеження.

"Такий варіант можливий і до нього потрібно готуватися. Як — вакцинуватися", — додав Скічко.

Також він зауважив, що ці обмеження можуть діяти у грудні.

Станом на 18 листопада на Черкащині вакциновано 41 відсоток населення і це доволі високий показник:

"В області щодня вакцинуються близько 10 тисяч людей. Якщо будемо рухатись такими темпами, то до кінця року вийдемо на 50% щеплень серед населення", — вважає Олександр Скічко.

За словами директорки Черкаської міської інфекційної лікарні Світлани Волгіної, статистика госпіталізованих нині не зменшується.

"Нині 999 черкащан перебувають на стаціонарному лікуванні. Із тих, кого госпіталізують — 50 відсотків, потребують інтенсивної терапії та забезпечення киснем", — додала Світлана Волгіна.

За словами лікарки нині вакцинація є єдиним способом захистити себе:

"Вакцинація зменшує ризики виникнення ускладнень. Це підтверджується статистикою. Також ми маємо більш серйозно ставитись до захисту, використовувати маски та дезінфектори", — додала лікарка.

Що відомо

  • Черкащина із 12 листопада область перейшла у “червону” зону. Забороняється робота закладів громадського харчування, торгових центрів, ринків, магазинів, кінотеатрів, а також проведення масових заходів. Водночас обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників вакциновані, а відвідувачі мають ковідний сертифікат, або ж актуальний ПЛР-тест.
  • У Черкаській області вісім закладів (шість – "першої хвилі", дві – "другої хвилі"), де надають допомогу хворим на COVID-19. Розгорнуто 1 356 ліжок. Із них забезпечені кисневою підтримкою 1 287 ліжок, це 95%, розповіла Суспільному заступниця голови Черкаської облдержадміністрації, яка курує медицину, Лариса Кошова. До цього списку планують додати ще дві лікарні.
  • Працюють 100 пунктів щеплення, 25 мобільних бригад.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

На початок