4,6 мільйони гривень витратили на шкільне футбольне поле у Хмельницькому

4,6 мільйони гривень витратили на шкільне футбольне поле у Хмельницькому

4,6 мільйони гривень витратили на шкільне футбольне поле у Хмельницькому
. Фото: Суспільне

Футбольне поле за 4,6 мільйони гривень з міського бюджету сьогодні відкрили в Хмельницькій спеціалізованій загальноосвітній школі №12. Про це Суспільному розповів директор закладу Олег Сивицький. За його словами, школа давно потребувала спортивного майданчика, його не оновлювали з дня заснування навчального закладу, а саме з 1976 року.

Відкриття спортивного майданчика із захисним покриттям розпочали з футбольного матчу між двома дев’ятими класами школи. Вчитель фізичної культури Тарас Михальчук говорить: на старому майданчику діти під час занять часто травмувались, адже було звичайне покриття з травою, занедбане.

Учениця 9 класу Анастасія Невмержицька, яка брала участь у матчі, займається спортом чотири роки. Вважає, що стало набагато краще, ніж було раніше, і більше ніхто не травмуватиметься. Пригадує, що сама за чотири спортивні роки мала тут 15 травм.

Директор школи Олег Сивицький говорить: роботи з облаштування поля почались у вересні. Окрім футбольного поля, в наступному році планують облаштувати багатофункціональний майданчик для волейболу та гандболу. Загальна сума робіт – сім мільйонів гривень, на футбольний майданчик витратили 4,6 мільйони.

"Наша школа з 1976. Тут було трав’яне поле, яке з роками зношувалось, діти травмувались. Два роки тому один з батьків подав петицію до міської ради. Її підтримали певною кількістю голосів", -каже директор.

Начальниця відділу позашкільної освіти та виховної роботи департаменту освіти і науки Анастасія Ярова розповідає: цьогоріч в Хмельницькій громаді відкрили п’ять таких спортивних майданчиків. Додає: загалом з міського бюджету в цьому році на спортивні майданчики витратили 30 мільйонів гривень. Сума з кожним роком збільшується через витрати на будівельні матеріали.

На початок