Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
Чемпіонат світу-2022 з футболу: визначилися 13 учасників турніру

Чемпіонат світу-2022 з футболу: визначилися 13 учасників турніру

Чемпіонат світу-2022 з футболу: визначилися 13 учасників турніру
. AP

Ще дві збірні стали відомі за підсумками останніх матчів 2021 року.

Частина відбору на чемпіонат світу-2022 підійшла до завершення. У Європі закінчилися усі матчі основної стадії кваліфікації, що мали визначити десять учасників чемпіонату світу. Крім того відбір тривав і на інших континентах.

За підсумками останніх матчів відбору у 2021 році список учасників плей-оф розширився ще на дві команди. Від Європи участь на турнірі гарантувала збірна Нідерландів, а від Південної Америки - Аргентина.

Нідерланди вдома в останньому турі здолали одного із претендентів на вихід на чемпіонат світу - збірну Норвегії з рахунком 2:0. Завдяки цьому результату нідерландці гарантували собі перше місце в групі.

Аргентина ж, натомість, отримала путівку на чемпіонат світу-2022 завдяки нічийному результату з Бразилією (0:0) в останньому турі, а також втратам очок у конкурентів. Причому відібратися на турнір аргентинцям вдалося за чотири тури до кінця кваліфікації.

Читайте також: "Це лише 50% справи". Що сказали гравці збірної України після виходу у плей-оф відбору на ЧС-2022

Як раніше ці збірні виступали на чемпіонатах світу

  • Для Нідерландів чемпіонат світу-2022 стане 11-м в історії. І першим за вісім років: на Мундіаль-2018 команда не відібралася. Найкращий результат нідерландців - фінал, причому туди вони доходили тричі: у 1974, 1978 та 2010 роках. На чемпіонаті світу-2014, останньому для збірної Нідерландів, команда посіла третє місце.
  • Чемпіонат світу-2022 стане для Аргентини 18-м в історії і 13-м поспіль, на яких відбиралася команда. Аргентинці двічі ставали чемпіонами світу - у 1978 та 1986 роках, а на останньому Мундіалі в 2018 році вилетіли в 1/8 фіналу.

Хто уже точно потрапив на ЧС-2022

Список учасників чемпіонату світу-2022, що вже стали відомі, розширився до 13 збірних. Лише три команди - Катар (господарі турніру), а також Бразилія та Аргентина (Південна Америка) не є представниками Європи.

Відбіркова частина на більшості континентів закінчиться уже в березні-червні 2022 року, тоді й будуть відомі усі учасники чемпіонату світу. Зокрема, серед них будуть і ще три представники Європи.

  • Відомі учасники чемпіонату світу-2022: Катар, Німеччина, Данія, Бразилія, Бельгія, Франція, Хорватія, Іспанія, Сербія, Англія, Швейцарія, Нідерланди, Аргентина

Сам чемпіонат світу з футболу пройде в листопаді-грудні 2022 року.

Які збірні гратимуть в європейському плей-оф до ЧС-2022

Список 12 команд, що боротимуться за останні три місця, вже сформований. У ньому і збірна України, яка пробилася у плей-оф за підсумками останнього туру.

Читайте також: Україна перемогла Боснію і Герцеговину та вийшла у плей-оф чемпіонату світу-2022: відео

Учасники плей-оф європейського відбору на чемпіонат світу розділені на сіяних та несіяних. Україна потрапила у число несіяних учасників, і півфінальний матч плей-оф гратиме на виїзді.

  • сіяні: Португалія, Шотландія, Італія, Росія, Швеція, Вельс
  • несіяні: Польща, Туреччина, Північна Македонія, Україна, Чехія, Австрія

Що далі

  • 24-29 березня. Матчі плей-оф за вихід на чемпіонат світу. Для того, щоб пройти на турнір, Україні потрібно обіграти двох суперників.
Читайте також: Плей-оф відбору на ЧС-2022: хто пройшов у цей раунд та що чекає на Україну
  • Суперники України визначаться за підсумками жеребкування, що відбудеться 26 листопада.
На початок