"Слуга Народу" не голосуватиме за відставку міністра культури Ткаченка — Арахамія

"Слуга Народу" не голосуватиме за відставку міністра культури Ткаченка — Арахамія

"Слуга Народу" не голосуватиме за відставку міністра культури Ткаченка — Арахамія
.

Парламентська фракція "Слуга Народу" не буде підтримувати відставку Олександра Ткаченка з посади міністра культури. Про це журналістам у кулуарах Верховної ради розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає кореспонденка Суспільного.

“Неправильно, коли фракція призначає міністра, а потім із новин дізнається, що він психонув і щось там написав”, — пояснив Арахамія.

За його словами, Ткаченко, який написав, що йде з посади, мав прийти на засідання фракції і пояснити, з чим він не згоден і чому хоче піти.

На засіданні фракції питання відставки Ткаченка не обговорювалося, бо не надходило таких запитів, додав голова фракції "Слуга Народу".

Що відомо

  • Верховна рада одержала заяву Олександра Ткаченка про відставку з посади очільника Міністерства культури. Про це під час брифінгу 15 листопада повідомив голова Верховної ради Руслан Стефанчук.
  • 11 листопада Олександр Ткаченко повідомив, що написав заяву про відставку. Міністр зазначив, що причиною для цього стала низка урядових рішень. Він також наголосив, що сума, виділена на культуру у проєкті державного бюджету на 2022 рік є "неприйнятною".
  • Раніше Верховна рада прийняла відставку одразу п’ятьох міністрів і призначила нових урядовців.
  • Новим міністром оборони став Олексій Резніков, який раніше був віцепрем’єр-міністром та очолював Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Його місце зайняла народна депутатка з фракції “Слуга народу” Ірина Верещук. Міністеркою економіки стала Юлія Свириденко, яка була заступницею голови Офісу президента. Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості очолив Павло Рябікін, до цього – керівник Митниці. Також Рада відправила у відставку міністра екології Романа Абрамовського. Його місце як виконуючий обов’язки зайняв заступник Руслан Стрілець.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок