Суд щодо обрання запобіжного заходу Гео Леросу перенесли

Суд щодо обрання запобіжного заходу Гео Леросу перенесли

Суд щодо обрання запобіжного заходу Гео Леросу перенесли
. Нардеп Гео Лерос. Фото: УНІАН

Засідання суду, який мав обрати запобіжний захід народному депутату Гео Леросу перенесли на 18 листопада.

Дату засідання змінили через те, що підозру нардепові вручили із порушеннями.

"Вони об'єднали дві підозри у одну справу. Що доволі дивно. Тому що, відповідно, одна — це про хуліганство, інцидент із пальцем у Верховній раді. Друга — у зв'язку із плівками Єрмака. До матеріалів справи не додали, що підозру по народному депутату може підписувати тільки генеральний прокурор. Якщо він відсутній, то виконуючий обов'язки", — розповів Лерос, передає кореспондентка Суспільного.

Прокурори планували просити суд призначити нардепу цілодобовий домашній арешт.

Сам Лерос, коментуючи навіщо показав середній палець президенту, сказав, що це було імпульсивне рішення.

"Я вважаю, що це було імпульсивне рішення. У інших обставинах я б осудив дії нардепа якби він зробив щось подібне. Але розглядаймо даний інцидент у контексті. У контексті того, що на мене напав депутат Слуги народу Микола Тищенко. Ніяких санкцій, його не відсторонили, кримінальну справу не відкрили. Мені неодноразово відключали мікрофон у Верховній раді. І знову пан Стефанчук для того, щоб не слухати критику Верховної ради вирішив вислужитись перед Зеленським і відключив мені мікрофон", — пояснив Лерос.

У чому підозрюють нардепа

Державне бюро розслідувань оголосило Леросу дві підозру. Одну — за хуліганство, через те, що під час засідання парламенту він показав середній палець президенту.

Друга — за невиконання рішення суду, що набрало законної сили. Слідчі ДБР встановили, що 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в соцмережі. Суд зобов’язав Лероса спростувати поширену інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст. Зазначене рішення суду 11 серпня 2021 року, водночас спростування досі не було. Сам Лерос повідомив, що мається на увазі його пост про брата голови ОП Дениса Єрмака.

Що відомо

  • 10 листопада регламентний комітет одноголосно рекомендував Верховній раді позбавити Гео Лероса права брати участь у 5 пленарних засіданнях за нецензурні жести у парламенті. Про це Суспільному розповів голова парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної ради Сергій Кальченко.
  • Уранці 11 листопада Гео Лерос заявив, що йому вручають повідомлення про підозру в Києві у дворі його будинку.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок