У Хмельницькому почали будівництво парку "Молодіжний"

У Хмельницькому почали будівництво парку "Молодіжний"

У Хмельницькому почали будівництво парку "Молодіжний"
. Фото: Суспільне

У Хмельницькому парку "Молодіжний" вкладають бруківку. Загальна площа парку складає 3,6 гектари. Про це розповів виконуючий обов’язки начальника управління комунальної інфраструктури Хмельницької міськради Василь Кабальський. За його словами, вартість будівництва парку – 46 мільйонів гривень. Який вигляд матиме парк, скільки ігрових та спортивних майданчиків він уміщатиме, та чи збережеться ландшафтний дизайн, дізнавалося Суспільне.

Хмельничанка Ірина будівництво парку вважає доцільним: "Наскільки знаю, багато фестивалів проводиться тут. Думаю, цікаво і весело буде молоді тут, якщо буде парк.

Інша жителька Хмельницького, теж Ірина, нещодавно повернулася з-за кордону. Каже, в місті багато що змінилося: "В Хмельницькому краще стало. І я думаю, що це важливо, тому що буде куди сходити".

Проєкт парку планувався на основі громадських слухань, каже архітектор Дмитро Райфшнайдер: "Ми збирали людей, всі бажаючі могли висловили свою думку, своє бачення парку. Ми на онові всіх цих побажань презентували проєкт публічно громаді".

Наразі бригада проводить вкладання бруківки для центральної доріжки, розповідає бригадир Роман Мельничук: " Плануємо заложити 100 квадратів. Це займе десь два-три тижні для вимощення цієї ділянки. Чому з середини почали? Почали для зручності, щоб нам під’їжджали маніпулятори, нам легше було транспортувати".

Будівництво парку складається з трьох черг, говорить виконуючий обов’язки начальника управління комунальної інфраструктури Хмельницької міськради Василь Кабальський. Цьогоріч почали першу чергу, каже чиновник: "Підписана угода, згідно кошторисної документації, 46 мільйонів. Перша черга - угода на 13,9 мільйонів. Вже розпочаті роботи з вимощення центральної дороги".

Цього року на першу чергу будівництва парку виділено три мільйони гривень, додає Василь Кабальський. У парку «Молодіжний» планують облаштувати дитячий, спортивний та оглядовий майданчики, майданчик для катання на скейтах, роликах і велосипедах, майданчик для пляжного волейболу, автостоянку.

На початок