В США до Meta позиваються на $100 млрд за приховування інформації про шкоду Facebook для дітей

В США до Meta позиваються на $100 млрд за приховування інформації про шкоду Facebook для дітей

В США до Meta позиваються на $100 млрд за приховування інформації про шкоду Facebook для дітей
. Марк Цукерберг. Фото: АР

Прокуратура штату Огайо (США) звинувачує компанію Марка Цукерберга Meta у приховуванні інформації про негативний вплив соціальної мережі Facebook на дітей. Судовий позов спрямований на отримання відшкодування у розмірі 100 мільярдів доларів.

Про це пише The Wall Street Journal.

Позивачі стверджують, що Meta порушує федеральний закон про цінні папери, навмисно вводячи громадськість в оману про негативний вплив своєї продукції на неповнолітніх. Окрім відшкодування збитків нас суму понад 100 мільярдів доларів, прокуратура Огайо вимагає від компанії зміни алгоритмів Facebook.

"Facebook заявив, що піклується про наших дітей і відсіює онлайн-тролів, але насправді це тільки створило страждання і розбрат заради отримання прибутку", — каже державний прокурор Дейв Йоцген.

Американці звинувачують розробників та керівників Meta у приховуванні документів, які містять суспільно важливу інформацію про шкоду від користування соціальними мережами.

Представники компанії натомість заявили, що позов прокуратури Огайо не є обґрунтованим і корпорація націлена "рішуче захищатися”.

За даними нещодавнього розслідування, проведеного The Wall Street Journal, значний відсоток дівчат-підлітків, які користуються додатком Instagram, мають психологічні проблеми, зокрема багато з них страждають на розлад харчової поведінки. У матеріалі наголошується на тому, що Facebook знає про токсичність та негативні ефекти від Instagram, але приховує докази, запобігаючи падінню акцій.

Що відомо

  • 17 світових видань почали публікацію серії статей під назвою "The Facebook Papers". Вони показали, як за допомогою соцмережі розпалюються ворожнеча та насилля і які є проблеми з контролем за контентом у компанії.
  • Марк Цукерберг прокоментував скандал з "архівами Facebook", що складалися з переважно внутрішніх документів організації. Мільярдер назвав це спробою наклепу на компанію.
  • 28 жовтня Компанія Facebook повідомила, що змінить назву на Meta. Назви соцмереж Facebook, Instagram та месенджеру WhatsApp не змінили.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок