"Медицина в нас починає задихатися". Дмитренко про ситуацію з COVID-19 на Франківщині

"Медицина в нас починає задихатися". Дмитренко про ситуацію з COVID-19 на Франківщині

"Медицина в нас починає задихатися". Дмитренко про ситуацію з COVID-19 на Франківщині
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Завантаженість ліжок пацієнтами, які хворі на коронавірусну інфекцію, у лікарнях Івано-Франківщини складає 72,9%. Про це на брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко.

За його словами, для лікування пацієнтів з COVID-19 в області залучили 26 медзакладів. В них медики розгорнули 2 950 ліжкомісць.

"У лікарнях зайняті 71,4% реанімаційних ліжок з доступом до кисню. 43 пацієнти – на апартах ШВЛ. У нас – велике споживання кисню. Ми додатково готуємо до розгортання ще один-два медзаклади. Це – надзвичайна ситуація, тому що лікарні не безрозмірні. Медицина в нас починає задихатися", – сказав Ігор Дмитренко.

Начальник департаменту охорони здоров’я каже, що приблизно 200 додаткових ліжкомісць медики планують розгорнути у Солотвинській районній лікарні та Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.

"Ці медзаклади готуються, їхніх головних лікарів попередили. Зараз в лікарнях тривають підготовчі роботи. Як тільки вони будуть готові, ми звернемося до Міністерства охорони здоров'я для того, щоб додатково розгорнути місця. Це – і потреба, і перестраховка. Взагалі потреба є, бо наразі збільшується завантаженість. У нас має бути підготовлений ресурс, щоб ми мали можливість ушпиталювати пацієнтів. Ми не можемо чекати, коли буде завантаженість 100%, і ми скажемо, що немає куди госпіталізувати", – каже Ігор Дмитренко.

За його словами, пік захворювання на Івано-Франківщині медики очікують через один-два тижні.

За минулу добу на Івано-Франківщині медики підтвердили 305 нових випадків COVID-19. Впродовж 14 листопада в області зафіксували п'ять летальних випадків з діагнозом COVID-19.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок