Мріє стати програмістом. На Миколаївщині 10-річний хлопець створив комп'ютерну гру

Мріє стати програмістом. На Миколаївщині 10-річний хлопець створив комп'ютерну гру

Мріє стати програмістом. На Миколаївщині 10-річний хлопець створив комп'ютерну гру
. Фото: Валентина Гурова / Суспільне Миколаїв

Десятирічний Давид Пожидаєв із Вознесенська написав комп’ютерну гру для участі у конкурсі. Хлопець навчається у комп’ютерній академії.

Про свою підготовку хлопець розповів журналістам Суспільного.

Комп’ютерну гру, а крім того презентацію та мініфільм, Давид Пожидаєв підготував до конкурсу в академії, в якій навчається на першому курсі. Конкурс організували до дня святкування Геловіну.

"Я зробив презентацію, відео – мініужастик і гру зробив. Гру я зробив не таку класну, але мені подобається, тому що ми ще не вивчали, як робити ігри", — розказав Давид Пожидаєв.

Щоб виконати всі вимоги конкурсу, Давид самотужки дізнався, як створити гру.

"У школі ми в другому чи третьому класі вивчали програму Scratch. І зараз мені знадобилася ця програма, я в ній зробив гру. Саму гру я взяв з YouTube. І на фоні цієї програми я зробив свою першу гру. Вона мені подобається, вона дуже весела", — розказав Давид Пожидаєв.

За словами Давида, із створенням мініфільму допомагала вся сім’я. Презентація далась легше за все.

"Ми взяли героїв гри і нарядили їх у різні костюми. У Paint їх розфарбували гарно і вставили в презентацію. Вийшла дуже гарна презентація", — розказав Давид Пожидаєв.

хлопчик програміст
Давид Пожидаєв працює над створенням гри. Фото: Валентина Гурова / Суспільне Миколаїв

Давид Пожидаєв мріє стати програмістом. Участь у подібних конкурсах вважає гарним досвідом.

"Для мене це великий досвід, раніше взагалі нічого не знав. Знав як у YouTube зайти та дивитись щось. Ми пізнаємо щось, самі щось робимо, щось нам допомагають і мені це дуже подобається", — розказав Давид Пожидаєв.

Читайте також: "Зірка культури-2021". Дівчинка з Миколаєва виконує оперні арії".

Людмила Ковбиш, мама Давида, говорить, що підтримують починання сина і допомагають у всьому.

"Ми возимо його до Миколаєва і назад, у Вознесенську немає філії, але, я вважаю, що це найменше, що ми можемо зробити для нашої дитини. Коли твоя дитина має ціль, і йде до неї дуже вперто, ти можеш її тільки підтримати", — розказала Людмила Ковбиш.

За словами директорки комп’ютерної академії "Шаг" Світлани Попкової, подібні конкурси організовують часто, адже це можливість для студентів проявити себе.

"Давид до нас вступив у вересні, він дуже активний хлопчик, сумлінно виконував всі завдання, бере участь у всіх внутрішніх заходах, виконує старанно всі домашні роботи, активний на уроках. У конкурсі він у всіх етапах брав участь, у всіх трьох конкурсах посів призові місця", — розказала Світлана Попкова.

Два перших та друге місце — такі результати участі в конкурсі Давида Пожидаєва.

Читайте Суспільне Миколаїв у Telegram, Viber та Instagram.

На початок