Українська атлетка Ганна Васюк увійшла до семи найсильніших жінок світу

Українська атлетка Ганна Васюк увійшла до семи найсильніших жінок світу

Українська атлетка Ганна Васюк увійшла до семи найсильніших жінок світу
. Facebook/Анна Романаускене

Атлетка з Харкова Ганна Васюк, яка представляє команду PYNDUSTEAM/Прикарпаття, посіла сьоме місце у фіналі змагань Official Strongman Game. Турнір проходив у місті Дейтона-Біч, штат Флорида, США упродовж 12-14 листопада. Про це кореспондентові Суспільного розповів тренер спортсменки Володимир Пиндус.

"Я дуже задоволений результатом, тому що у кар'єрі Ганни ще не було турніру такого рівня. Вона ніколи не змагалася на міжнародній арені проти жінок такої ж вагової категорії. Це — її перший серйозний старт за кордоном, боротьба за титул найсильнішої жінки світи, тому це — дуже сильний результат. В окремих вправах вона навіть дала "прикурити" лідерам. Я думаю, що трішки більше досвіду, впевненості у своїх силах, і наступного року буде значно кращий результат", — поділився Володимир Пиндус.

Зі слів тренера, у ваговій категорії Ганни змагалися 11-12 дівчат з усього світу. До фіналу потрапили 10 кращих.

"Спортсменки виконували чотири вправи: дві вправи у перший день, дві — у другий. Потім 10 кращих пройшли до фіналу", — сказав Володимир Пиндус.

За його словами, у фіналі жінки виконували дві вправи: перекидання мішків з вагою через планку чотири метри й закладання куль на тумби.

"Ганна заклала п'ять куль із шести. Вона показала бойовий характер", — розповів тренер.

Що відомо

Вперше за роки незалежності за титул найсильнішої жінки світу боролася українка.

В Івано-Франківську встановили новий рекорд України – три жінки протягнули п'ять бетонозмішувачів вагою майже 80 тонн.

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок