"Було перекручено". Фристайліст Абраменко – про інтерв'ю, в якому ставив під сумнів агресію Росії

"Було перекручено". Фристайліст Абраменко – про інтерв'ю, в якому ставив під сумнів агресію Росії

"Було перекручено". Фристайліст Абраменко – про інтерв'ю, в якому ставив під сумнів агресію Росії
. AP

Український спортсмен стверджує, що "був здивований" інтерв'ю про його ставлення до війни в Україні, вважає, що його слова було неправильно подано, та подякував військовослужбовцям.

Чинний олімпійський чемпіон з лижної акробатики, українець Олександр Абраменко, відреагував на інтерв'ю, яке було опубліковано у виданні Tribuna.

Зокрема, в ньому з Абраменком обговорювали тему російсько-української війни, і спортсмен, згідно публікації в медіа, заявив: те, що Росія – агресор, є "неоднозначним".

"Однозначно – це як у 42-му році, під час Великої Вітчизняної війниЗ 2015 року в рамках політики декомунізації термін "Велика Вітчизняна війна" було визнано некоректним і заборонено в офіційних документах. Замість нього правильно вживати термін "Друга світова війна", що відповідає історичним реаліям України.. Хоча теж, ніхто ж правди не скаже: через що, як, хто на якому боці, кого підтримував. Я все скептично сприймаю. Не знаю, кому вірити. Зрозуміло, що коли показують, що твориться в АТО, мене злість бере. Але я адекватна людина. Якщо мене у дворі покусає один собака, я ж не буду потім усіх відстрілювати".

Також у інтерв'ю Абраменко зізнався, що "не цікавиться сильно цією ситуацією".

"Восьмий рік уже не можу вирішити питання, – казав фристайліст. – Не розумію, що відбувається. Війна? І ніхто перемогти не може? Не розумію. Я не політик, військовий чи дипломат, але що це за війни, які не припиняються. Згоден, що були й тривалі війни. Але для мене в принципі незрозуміло, як можна воювати. Як можна не домовитися про щось? Тим більше з сусідами".

Читайте також: Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко вважає, що статус Росії як агресора є "неоднозначним"

Як ці слова прокоментував Олександр Абраменко

У сюжеті "Військового телебачення України" олімпійський чемпіон стверджує, що його слова "перекрутили".

"Був здивований, коли побачив цю статтю в інтернеті, тому що деякі моменти були перекручені й виставлені не так, як я вважаю", – переконує Абраменко.

"Я, звісно, розумію, що йде агресія зі сторони Росії проти наших територій, які захищають наші воїни. Там висвітлили так, що нібито я не розумію, що відбувається. Я розумію, що все, що я міг би сказати, може бути невірно сприйнято й використано Російською Федерацією в пропагандистських цілях".

"Від свого імені хочу подякувати всім військовослужбовцям, які перебувають на сході України й захищають нашу територію, – додав спортсмен. – Хочу побажати їм сили духу, терпіння та бажаю всім повернутися додому живими".

Читайте також: "На п'яту Олімпіаду поїду, і все". Фристайліст Абраменко планує завершити кар'єру після Пекіна-2022

Хто такий Олександр Абраменко

  • 33-річний український фристайліст, перший і єдиний олімпійський чемпіон України в зимових видах спорту серед чоловіків та перший саме у фристайлі (2018, лижна акробатика).
  • Також на рахунку Абраменка – "срібло" чемпіонату світу-2019, малий Кришталевий глобус з лижної акробатики (2015/16) та участь у чотирьох Олімпіадах.
  • Абраменко є представником Центрального спортивного клубу Збройних Сил України.
На початок