Хто подбає про трирічну Іринку з Прикарпаття?

Хто подбає про трирічну Іринку з Прикарпаття?

Хто подбає про трирічну Іринку з Прикарпаття?
. Суспільне Карпати

До журналістів Суспільного зателефонували сусіди родини Германів із села Клубівці Івано-Франківської області. Люди стурбовані долею трирічної Іринки. Кажуть, батьки дитини постійно скандалять, ведуть асоціальний спосіб життя.

Журналістам дозволили зайти до будинку, де ми побачили побутову необлаштованість. Перша дитина у сім`ї померла.

Мати дівчинки Катерина Герман має опікунку, бо визнана медиками непрацездатною через стан здоров`я. Опікунка - мати Катерини - є опікункою не лише доньки, а й Іринки. Але живе вона у сусідньому районі, тому належно доглядати за підопічними не може. Каже, що має хворого чоловіка, який теж потребує догляду.

Медичний патронат за родиною забезпечує місцева фельдшерка Марія Івасюк, яка каже: "Я на виклики ходжу і вдень, і вночі. Роблю щеплення. А умови ви бачили".

Голова села Клубівці Богдан Рекетчук говорить, що проблема триває давно: "Кожного тижня, інколи по два-три рази, тут є поліція. Ці виклики не були пов’язані з дитиною, а через суперечки на побутовому ґрунті або в цій сім’ї, або зі сусідами. Тут неодноразово були органи опіки".

У цих обставинах постає питання про здоров’я і життя маленької Іринки, яка не знаходиться у безпеці. Про це знають родичі, медики, влада, поліція і органи соціальної опіки. Вони спільно можуть допомогти дитині.

Авторка: Олена Нечвідова

На початок