Вселенський патріарх Варфоломій відклав візит на Афон через спалах COVID-19

Вселенський патріарх Варфоломій відклав візит на Афон через спалах COVID-19

Вселенський патріарх Варфоломій відклав візит на Афон через спалах COVID-19
. ekathimerini.com

Вселенський патріарх Варфоломій відклав свій офіційний візит до Афону через спалах захворювання на коронавірус в монастирях на Святій Горі у Греції.

Про це повідомляє видання Ekathimerini.

"Цим рішенням (про відтермінування візиту до Афону – ред.) Вселенський патріарх хоче послати меседж в усіх напрямках про необхідність вакцинації та дотримання заходів захисту від коронавірусу як єдиного безпечного способу подолати смертельну пандемію", — говориться у заяві Варфоломія.

Водночас візит патріарха до грецької столиці Афіни відбудеться за планом — з 20 по 25 листопада. Зазначається, що духовний лідер православних християн світу відвідує Грецію у межах заходів, організованих з нагоди 30-ї річниці його сходження на патріарший престол.

Що відомо

  • У червні 2021 року на Святій горі Афон почали вакцинувати від коронавірусу ченців і співробітників монастирів.
  • У листопаді патріарху Константинопольському Варфоломію у лікарні Нью-Йорка зробили операцію зі встановлення стенту.
  • У серпні Вселенський патріарх Варфоломій відвідав Україну. Делегація Вселенського патріархату взяла участь в урочистостях до 30-ї річниці Незалежності України.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок