Патріарха Варфоломія прооперували у США

Патріарха Варфоломія прооперували у США

Патріарха Варфоломія прооперували у США
. АР

Патріарха Константинопольського Варфоломія виписали з лікарні Нью-Йорку після того, як йому зробили операцію зі встановлення стенту.

Про це у Twitter повідомив архієпископ Константинопольської православної церкви Елпідофор.

За його словами, Варфоломій "почувається добре і перебуває в піднесеному настрої".

"Ми дякуємо Богові за те, що його Святість патріарх Варфоломій щойно був виписаний з лікарні Маунт-Сінай у Нью-Йорку", — написав Елпідофор.

За даними Грецької православної архієпархії Америки, патріарху встановили стент в лікарні Mount Sinai.

81-річний вселенський патріарх Варфоломій прибув з візитом до США 23 жовтня, а наступного дня відчув себе зле через тривалий переліт. Його ушпиталили до лікарні Університету Джорджа Вашингтона у Вашингтоні. 3 листопада патріарх вдруге потрапив до лікарні у США. Йому зробили ангіограму — дослідження кровоносних судин, щоб визначити, чи потрібно встановлювати стент.

Що відомо

  • У серпні Вселенський патріарх Варфоломій відвідав Україну. Делегація Вселенського патріархату взяла участь в урочистостях до 30-ї річниці Незалежності України.
  • 22 серпня Вселенський патріарх Варфоломій разом із митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм провели на території собору Святої Софії у Києві урочисту літургію.
  • 6 січня 2019 року Україна отримала томос про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ) у Стамбулі, який передали митрополиту Київському і всієї України Епіфанію з підписом Вселенського патріарха Варфоломія.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок