На Буковині утилізують понад дві тисячі доз вакцини, в яких вийшов термін придатності

На Буковині утилізують понад дві тисячі доз вакцини, в яких вийшов термін придатності

На Буковині утилізують понад дві тисячі доз вакцини, в яких вийшов термін придатності
. Суспільне Буковина

У Чернівецькій області мають утилізувати 2 610 доз вакцини AstraZeneka. У них вийшов термін придатності.

Про це йдетьсяСуспільне Буковина2610 вакцини Астра Зенека переміщено в карантинну зону у відповіді обласного департаменту охорони здоров'я на запит Суспільного.

Раніше в області утилізували лише сім доз вакцини AstraZeneka. Це було пов'язано з тим, що флакон, у якому зберігається препарат, був відкритий понад шість годин.

Утилізують вакцини відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я.

В Україну вакцини від коронавірусу доставляють як гуманітарну допомогу в межах програми CovaxCOVAX — це глобальна ініціатива, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити їхню доставку до країн із низьким та середнім доходом. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель вакцин COVID-19, а також щодо їхнього перевезення, логістики та зберігання. або за рахунок державного бюджету.

Що відомо

  • Наприкінці лютого в Чернівецькій області почали вакцинацію від коронавірусу. Станом на 11 листопада в області першою дозою щепили 220 130 людей, що складає 24,46% населення. Другою дозою імунізували 154 370 людей.
  • AstraZeneca – це векторна вакцина проти COVID-19, яку виробляють в ЄС, Великій Британії, Південній Кореї та Індії. Вакцина, виготовлена в ЄС, має торговельну марку Vaxzevria, в Південній Кореї – AstraZeneca-SKBio, в Індії – Covishield. Вона схвалена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Європейським агентством з лікарських засобів. Для повної імунізації потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом 4-12 тижнів.
  • Відповідно до досліджень, проведених у квітні-червні 2021 року у Великій Британії, вакцина AstraZeneca з ефективністю 92% запобігає госпіталізації та смерті від хвороби, викликаної новим штамом коронавірусу «Дельта».
  • В області проти коронавірусу щеплять п'ятьма препаратами: AstraZeneka (Covishield), AstraZeneka Skbio, CoronaVac, Moderna та Pfizer. Усі потребують двох доз щеплення, втім інтервал між вакцинами різний. Охочі щепитися можуть зробити це у пунктах вакцинації.

Читайте також

У Чернівцях відкрили пункт допомоги з генерування COVID-сертифікатів у "Дії"

На початок