На Рівненщині біля лісу знайшли 70-кілограмову авіабомбу

На Рівненщині біля лісу знайшли 70-кілограмову авіабомбу

На Рівненщині біля лісу знайшли 70-кілограмову авіабомбу
. Служба порятунку

На Рівненщині на узліссі виявили 70-кілограмову авіабомбу. Її знайшов тракторист, коли орав поле, – повідомили 12 листопада у пресслужбі Служби порятунку. Радіус ураження такого боєприпасу – кілометр.

Повідомлення про виявлення авіаційної бомби часів Другої світової війни поблизу села Кам'яна Верба Дубенського району рятувальники отримали у четвер, 11 листопада. Бомбу поблизу лісу знайшов чоловік, який поруч трактором орав поле, – розповіла працівниця пресслужби Служби порятунку Олеся Осипчук.

На Рівненщині біля лісу знайшли 70-кілограму авіабомбу
Служба порятунку
"Радіус ураження такого боєприпасу – один кілометр, була небезпека для здоров'я та життя людей. Група піротехніків знищила її. Загалом, це 144-й випадок виявлення боєприпасів з початку року", – зазначила Олеся Осипчук.

Вона уточнила, що найчастіше боєприпаси часів Другої світової війни люди знаходять у Дубенському районі – на території колишніх Млинівського й Радивилівського району.

На Рівненщині біля лісу знайшли 70-кілограму авіабомбу
Служба порятунку

Також, згідно з її інформацією, працівники Служби порятунку щорічно проводять планові обстеження території поблизу села Решуцьк Рівненського району, під час яких знаходять боєприпаси у великій кількості.

Читайте також

  • У Рівному на вулиці Романа Шухевича 12 жовтня правоохоронці вилучили з гаража понад тисячу набоїв, порох, тротил, 72 гранати, підривачі, артснаряди, фугасні міни. Власник цих боєприпасів підірвався на артснаряді минулих років на Буковині.
  • Суспільне розповіло, чому люди знаходять боєприпаси та де їх найбільше.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок