Лерос про "середній палець" в Раді: "Це єдине, що мені лишилось"

Лерос про "середній палець" в Раді: "Це єдине, що мені лишилось"

Лерос про "середній палець" в Раді: "Це єдине, що мені лишилось"
. Нардеп Гео Лерос. Фото: УНІАН

Народний депутат Гео Лерос, який під час виступу у Верховній раді продемонстрував середній палець президенту Володимиру Зеленському, звинуватив у незаконному переслідуванні через цей вчинок Офіс президента та Державне бюро розслідувань.

Про це нардеп заявив в ефірі "Суспільна студія" на UA: Першому.

"ДБР перетворилось на політичний орган, мене вже зробили в чомусь винуватим, і вже представник ДБР виходить і розповідає про якийсь мотив, який вони намалювали разом з Офісом президента, і на основі цього мені вручили підозру. Вони не розібрались, чи був там якийсь умисел, не було – вони одразу роблять мене винним", – зазначив Лерос.

Політик заявив, що інші нардепи неодноразово демонстрували такий самий жест у Верховній раді, і жодного з них не притягнули до відповідальності.

"До прикладу, останнє засідання Верховної Ради – пан Камельчук (депутат Ради Юрій Камельчук від "Слуги народу" – ред.) під час читання запитів, коли пані Кондратюк (депутатка Ради Олена Кондратюк від "Батьківщини" – ред.) зачитувала запити, він став і публічно тримав цю руку 20 секунд, і показував середній палець. Ірина Геращенко (депутатка Ради від "Європейської солідарності" – ред.) сьогодні опублікувала це відео. Ніякої відповідальності немає народним депутатам, але при цьому політична розправа наді мною за те, що президенту довелось дивитись на цей жест", – обурився він.

Водночас Гео Лерос визнав, що його вчинок був емоційним.

"Безумовно, я вважаю, що подібні жести не повинні бути у Верховній раді. Але коли мені не дають сказати те, що я вважаю за потрібне як народному депутату, систематично вимикають мікрофон – це єдине, що мені залишилось. Тому що я вийшов, в мене була повністю спокійна промова, але при цьому мені знову вимикають мікрофон, щоб я не міг критикувати Зеленського", – зауважив нардеп.

При цьому він не вважає, що у такий спосіб міг образити частину суспільства.

"За останнім соціологічним опитуванням, 71% людей вважає, що країна рухається у неправильному напрямку, тому якщо ви вийдете на вулицю і поставите людям питання, чи заслуговує той самий Зеленський, Єрмак (керівник Офісу президента Андрій Єрмак – ред.) подібного жесту, вони вам нададуть, впевнений, достатньо конкретну оцінку подібних дій", – переконаний Лерос.

Нардеп розповів, що Держбюро розслідувань вже викликало його на допит, який має відбутися 12 листопада.

"Завтра о 14:00 в мене допит у ДБР. Я знаю що з Офісу президента зеленський поставив завдання мене посадити", – зазначив він.

За словами Лероса, від ранку біля його будинку вже чатували кілька співробітників ДБР, щоб вручити підозру.

"Очевидно, що Зеленському потрібно покарати мене публічно, щоб усі інші боялися", – підсумував політик.

Що відомо

  • 10 листопада регламентний комітет одноголосно рекомендував Верховній раді позбавити Гео Лероса права брати участь у 5 пленарних засіданнях за нецензурні жести у парламенті. Про це Суспільному розповів голова парламентського комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної ради Сергій Кальченко.
  • Уранці 11 листопада Гео Лерос заявив, що йому вручають повідомлення про підозру в Києві у дворі його будинку.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок