У місті на Волині учні 5-11 класів повернулися до очної форми навчання

У місті на Волині учні 5-11 класів повернулися до очної форми навчання

У місті на Волині учні 5-11 класів повернулися до очної форми навчання
. УНІАН

У Нововолинську школярі 5-11 класів майже усіх навчальних закладів громади відновили очне навчання у школах. Це ті заклади, у яких від COVID вакциновані 100% працівників, — розповів Суспільному у телефонному коментарі начальник правління освіти Нововолинської міської ради Сергій Мороз.

З 8 листопада, від коли Волинь перейшла до "червоної" карантинної зони, учні середньої та старшої школи 12 загальноосвітніх закладів Нововолинська, перейшли на дистанційну форму навчання. Відновити уроки можна за умов вакцинації 100% працівників навчального закладу, або ж наявності у них негативного ПЛР-тесту.

З 10 листопада у Нововолинську ці умови виконали та учні 5-11 класів відновили очне навчання у 10 школах громади, — каже Сергій Мороз. Додає: лише Нововолинський ліцей №5 та Низкиничівська гімназія імені Андрія Комаристого навчається дистанційно. До звичного режиму роботи тут повернуться з понеділка, 15-го листопада, тоді у вчителів та працівників школи буде наявність двох вакцин від COVID-19.

Сергій Мороз каже, що навчання відбувається із дотриманням карантинних вимог, обов’язковим є масковий режим, розроблені спеціальні маршрути, аби унеможливити скупчення школярів. Дитсадки та спеціальні навчальні установи у Нововолинську працюють у звичному режимі.

Що відомо

  • З 00:00 години 8 листопада Волинь перейшла до "червоної" карантинної зони. Таке рішення ухвалила Державна комісія ТЕБ та НС.
  • 22 вересня Міністерство охорони здоров'я запровадило обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.
  • Відсторонення працівників та держслужбовців проводитимуть за наказом або розпорядженням керівника держоргану (держслужби) або підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються. Водночас строк відсторонення встановлюється "до усунення причин, що його зумовили".
  • З 8 листопада на Волині офіційно відсторонили від роботи 995 невакцинованих працівників освітніх закладів. Серед відсторонених – 348 працівників закладів дошкільної освіти та 647 працівників шкіл. Усього в області 38 150 освітян.
На початок