Президент Мексики запропонував найбагатшим країнам і компаніям світу поділитися грошима

Президент Мексики запропонував найбагатшим країнам і компаніям світу поділитися грошима

Президент Мексики запропонував найбагатшим країнам і компаніям світу поділитися грошима
. Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор. Фото: AP

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор озвучив програму більш справедливого розподілу ресурсів та багатств у рамках дебатів у Раді безпеки Організації об'єднаних націй, де з листопада його держава обіймає посаду головуючої.

Про це пише CNN.

Він запропонував ініціативу про створення "Всесвітньої держави братства та добробуту", за допомогою якою він хоче зібрати трильйон доларів.

"Пропозиція Мексики про створення "Всесвітньої держави братства та добробуту" може бути профінансована по лінії фонду, який варто поповнювати як мінімум із трьох джерел. Перше – це щорічні добровільні відрахування тисячі найбагатших людей планети у розмірі 4% від їх доходів. Друге джерело – це аналогічні відрахування з боку тисячі найбагатших приватних корпорацій, виходячи з їхньої ринкової вартості, третій доданок – внески у розмірі 0,2% ВВП від держав "Великої двадцятки", – сказав Обрадор.

За його прогнозами, завдяки пожертвуванням вдасться вивести зі злиднів 750 мільйонів людей.

Видання зазначає, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що пандемія коронавірусу загнала в злидні ще 100 мільйонів людей, а 4 мільярди залишилися без соціальної підтримки та гарантій захисту доходів.

Що відомо

  • За підрахунками ООН станом на червень, близько 41 мільйона людей в усьому світі перебувають під загрозою голоду.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок