На Хмельниччині у парку хижаків готуються до зимівлі звірів

На Хмельниччині у парку хижаків готуються до зимівлі звірів

На Хмельниччині у парку хижаків готуються до зимівлі звірів
. Фото: Суспільне

24 ведмеді, 10 вовків, 10 лисиць та хижі птахи проживають на території реабілітаційного центру парк хижаків "Арден", розповів Суспільному керівник екскурсійного підрозділу Петро Кравцов. Наразі працівники парку допомагають звірям готуватися до зимівлі, облаштовуючи барлоги. Як пристосовуються до зимівлі хижаки парку, Суспільне дізнавалося.

Вперше у парку хижаків Наталія Боярська, яка разом із сім’єю приїхала на екскурсію зі Старокостянтинова. Ділиться враженнями: "Ведмедики там такі гарні, Багіра дуже гарна там вовчиця, така добротна. Вони зараз не дуже веселі, напевно, бо зима скоро, готуються до сплячки".

24 ведмеді, 10 вовків, 10 лисиць та хижі птахи проживають на території реабілітаційного центру - парк хижаків «Арден», каже керівник екскурсійного підрозділу Петро Кравцов. Наразі, додає, працівники парку допомагають хижакам пристосуватися до зимівлі: "В нас половина ведмедів були минулого року, тобто, деякі з них вже зимували. Наші працівники бачили і плюси, і мінуси барлог. Цього року багато барлоги будували максимально наближеними до природних".

Вовки та лисиці самі готують нори для зимівлі.
Вовки та лисиці самі готують нори для зимівлі. Фото: Суспільне

Вовки та лисиці, зазначає чоловік, до зимівлі свої нори готують самостійно. Зокрема, вовки та лисиці риють нори під поваленими деревами, під старими стовбурами, під кореневищами, каже Петро Кравцов.

Найбільше хижаки полюбляють їсти курятину, яловичину, рибу, каже чоловік. А ще, за його словами, ведмеді полюбляють овочі, моркву, яблука. "Багато звірів до нас приїхали з кліток. Там вони не мали можливості отримати різноманітне харчування, маю на увазі комах, мурах, різних личинок, лісові гриби", - розповідає Петро Кравцов.

Чоловік додає: улюблене заняття ведмедів дворічного віку – це лазіння по деревах. За його словами, парк хижаків «Арден» приймає своїх відвідувачів і взимку.

На початок