Майже 100 постанов за відсутність маски: результати карантинних перевірок на Волині

Майже 100 постанов за відсутність маски: результати карантинних перевірок на Волині

Майже 100 постанов за відсутність маски: результати карантинних перевірок на Волині
. Фото: Нацполіція Волині

За два дні, відколи область потрапила у "червону" карантинну зону, правоохоронці на Волині винесли майже 100 постанов на громадян через порушення маскового режиму. Про це Суспільному розповіла інспекторка сектору комунікації ГУ Нацполіції Волині Марина Балдич.

Загалом за 8 та 9 листопада на Волині здійснили майже 700 перевірок дотримання карантинних вимог.

Зі слів Марини Балдич, в Ратнівській громаді правоохоронці склали адмінпротокол на працівника закладу торгівлі. Продавець працював без маски. Йому загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень.

Решті громадян, на яких склали постанови за порушення маскового режиму, загрожує штраф від 170 до 255 гривень, – зазначила інспекторка сектору комунікації ГУ Нацполіції Волині.

Наразі на дотримання карантинних вимог правоохоронці перевіряють міський та міжрегіональний громадський транспорт, торгові центри та громадські заклади.

Що відомо

  • З 00:00 години 8 листопада Волинь перейшла до "червоної" карантинної зони. Таке рішення ухвалила Державна комісія ТЕБ та НС.
  • 9 листопада у Луцьку поліцейські та посадовці перевірили, як працюють деякі готелі міста в умовах "червоної" зони карантину. Порушень не виявили.
  • З 8 листопада на Волині офіційно відсторонили від роботи 995 невакцинованих працівників освітніх закладів. Серед відсторонених – 348 працівників закладів дошкільної освіти та 647 працівників шкіл. Усього в області 38 150 освітян.
  • З 21 жовтня цього року у регіонах із "жовтим", "помаранчевим" і "червоним" рівнем епіднебезпеки, згідно з постановою Кабміну, громадянам дозволено користуватися послугами міжобласних перевізників лише за наявності у них сертифікату про вакцинацію, довідки про одужання від коронавірусу чи негативного ПЛР-тесту.
На початок