Вперше за 10 років українська школярка перемогла у міжнародному конкурсі з нейронаук

Вперше за 10 років українська школярка перемогла у міжнародному конкурсі з нейронаук

Вперше за 10 років українська школярка перемогла у міжнародному конкурсі з нейронаук
. Фото з Facebook Українського нейроконкусру

Київська одинадцятикласниця Вікторія Виджак перемогла у міжнародному конкурсі з нейронаук International Brain Bee. Також вона отримала спеціальний приз за найвищий результат в нейроанатомії та нейрогістології. Про це повідомляє пресслужба Інституту фізіології ім.О.Богомольця. Це найкращий результат України за 10 років участі в конкурсі.

"Вікторія Виджак, учениця 125 школи м. Києва, стала кращим мозкознавцем світу, виборовши перше місце у міжнародному змаганні школярів з нейронаук International Brain Bee, що відбулося в рамках віртуальної конференції Американського товариства нейронаук (Society for Neuroscience)", — розповіли в Інституті.

Через пандемію змагання відбувалося онлайн. Україну представляли переможці національного Нейроконкурсу Остап Шийка (2020 рік, студент 1 курсу Івано-Франківського національного медичного університету) і Вікторія Виджак (2021 рік, учениця 11 класу школи № 125 м. Київ). Вони змагалися з кращими мозкознавцями з 31 країни, йдеться у повідомленні.

"Учасники відповідали на складні теоретичні питання, визначали структури на зображеннях препаратів мозку, встановлювали діагнози пацієнтів за відеозаписами та історією хвороб. Нарешті, фінальним етапом були відповіді на запитання перед журі з провідних науковців світу, де наші чемпіони дісталися до п’ятірки кращих", — розповіли в Інституті.

Українська школярка виборола перше місце. Друге і третє місця посіли Ентоні Клоновські з Канади і Ахмед Адам Бін Разман із Малайзії.

Що відомо

  • Конкурс International Brain Bee заснований у США професором американського Університету Меріленда Норбертом Мислінським. За його словами, переможці конкурсу в майбутньому зможуть знайти шляхи лікування більш ніж 1000 неврологічних та психічних розладів, від яких страждають люди.
  • Змагання підтримується найбільшими світовими організаціями — Міжнародним товариством вивчення мозку (IBRO), Федерацією європейських товариств нейронаук (FENS), Американською психологічною асоціацією (APA), Американським товариством нейронаук (SfN), Альянсом DANA та Асоціацією вивчення хвороби Альцгеймера (Alzheimer's Association).
  • Організаторами змагання в Україні є Українське товариство нейронаук, ГО "Ноосфера" та Національний центр "Мала академія наук України".
  • Національний етап відбувся завдяки фінансовій підтримці Наукового товариства Шевченка (США).

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок