Леся Цуренко вперше за понад рік обіграла тенісистку з топ-30 світового рейтингу

Леся Цуренко вперше за понад рік обіграла тенісистку з топ-30 світового рейтингу

Леся Цуренко вперше за понад рік обіграла тенісистку з топ-30 світового рейтингу
. AP

Третя перемога українки над росіянкою Алєксандровою дозволила їй вийти до 1/8 фіналу в Лінці.

Ще одна українка розпочала виступи в основній сітці турніру WTA250 у австрійському Лінці. Після поразки Даяни Ястремської в першому колі за вихід до другого раунду боролася Леся Цуренко.

Суперницею 132-ї ракетки світу стала росіянка Єкатєріна Алєксандрова, яка посідає 30-те місце в рейтингу WTA та мала п'ятий номер посіву на цьому турнірі.

Перемогу здобула українка, обігравши Алєксандрову у двох сетах – 6:4, 7:6 (7:2). У першій партії Цуренко втратила дві подачі, проте відповіла трьома брейками. А в другій тенісистки двічі обмінювалися брейками та перевели сет у тайбрейк, на якому виявилася сильнішою українка.

Читайте також: Світоліна на найнижчій позиції за 5 років, Калініна – з новим рекордом. Оновлені рейтинги WTA та ATP

Це перша перемога Цуренко над тенісисткою з топ-30 за понад рік. Востаннє їй це вдавалося у серпні 2020 року на турнірі в Празі. Тоді Леся так само зустрілася в першому раунді з Алєксандровою, яка так само була п'ятою ракеткою турніру, й перемогла у двох сетах. Тільки тоді росіянка посідала трохи вищу позицію в рейтингу – 27-му.

Загалом це була вже третя зустріч гравчинь на професійному рівні: крім Лінца й Праги, вони також протистояли одна одній на Australian Open 2019. Усі три матчі виграла Цуренко.

Українка вчетверте поспіль подолала стартовий раунд основи на турнірах. Також на шляху до основної сітки Цуренко пройшла два раунди кваліфікації, обігравши люксембурзьку тенісистку Менді Мінеллу та румунку Жаклін Крістіан.

  • WTA. Лінц. Перший раунд

Леся Цуренко (Україна, Q) – Єкатєріна Алєксандрова (Росія, 5) – 2:0 (6:4, 7:6 (7:2))

Читайте також: Чотири українські тенісистки зіграють в основній сітці турніру в Лінці: що на них чекає

Що відомо

  • У турнірі беруть участь ще дві українки. В одиночній сітці стартують Ангеліна Калініна та кваліфаєрка Катерина Козлова. 8 листопада (не раніше 15:15) Козлова зустрінеться з китаянкою Ван Сінью, а Калініна – не раніше 21:00 – з італійкою Мартіною Тревізан.
  • У 1/8 фіналу Цуренко зустрінеться з переможницею матчу між бельгійкою Елісон Ван Ейтванк (№69 WTA) та австрійкою Сіньєю Краус (№459 WTA).
На початок