Не сплатив штраф за перевищення швидкості: як у Харкові вилучали Audi

Не сплатив штраф за перевищення швидкості: як у Харкові вилучали Audi

Не сплатив штраф за перевищення швидкості: як у Харкові вилучали Audi
. Патрульна поліція Харківської області

Друге авто вилучили у Харкові через несплачений штраф. Водій Audi вісім місяців не сплачував 510 гривень стягнення. На нього склали протокол перевищення швидкості 150 км/год. Водій каже: машину взяв покататися у бабусі.

Затримання та вилучення автівок у Харкові відбувається в рамках програми, яку ініціював Мінюст. У першочерговому списку на вилучення в регіоні — понад 10 машин, розповів Суспільному заступник керівника Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Сергій Розумний.

Зелений автомобіль Audi патрульні зупинили поблизу Клочківського узвозу. Восьмий місяць він перебуває в розшуку, говорить начальниця управління патрульної поліції Харківської області Альона Стрижак.

"Водій, який керує даним транспортним засобом, притягався неодноразово до відповідальності. У нього є різні порушення, але основне — це перевищення встановленого швидкісного режиму", — говорить Стрижак.

Не сплатив штраф за перевищення швидкості: у водія Audi у Харкові вилучили автівку
Патрульна поліція Харківської області

У березні водій проїхав зі швидкістю понад 150 км/год — перевищення зафіксувала камера. 510 гривень штрафу водій не сплатив, говорить головний державний виконавець Немишлянського відділу виконавчої служби Владислав Луговий: "Перевищення швидкості на 36 кілометрів на годину відносно допустимої. Транспортний засіб буде евакуйований на спецмайданчик філії патрульної поліції".

Водій Audi Нікіта на поліцію та камери реагує емоційно. Каже, автівка не його — бабусі.

"Я іноді беру покататися", — каже Нікіта.

Переконує: швидкість перевищив "випадково".

— Неправильні показники спідометра.

— З чим це пов'язано?

— З технічною несправністю автомобіля.

— А що ви робили, щоб її не було?

— Записався на СТО. Наступного тижня поїду.

Автомобіль забрав евакуатор.

Не сплатив штраф за перевищення швидкості: у водія Audi у Харкові вилучили автівку
Суспільне Харків

Повернути автомобіль зі спецмайданчика водій зможе після того, як сплатить штраф, каже Луговий. Відстежувати водіїв, які перевищили швидкість і не сплатили штраф, державні виконавці з правоохоронцями почали на початку листопаду, розповідає представниця управління забезпечення примусового виконання рішень у Харківській області Наталія Король.

"Не так давно Харків відзначився низкою гучних ДТП, які мали резонанс у суспільстві, виконавча служба не може залишитися осторонь цієї ситуації. Насторожитися мають усі ті боржники, які можуть себе ідентифікувати себе в реєстрі боржників", — сказала Король.

За словами Короля, в області понад 10 тисяч боржників. Загальна сума штрафів сягає 28 мільйонів гривень. Оштрафованих водіїв, які їздили зі швидкістю понад 150 км/год, у Харкові не менше десятка.

Що відомо

  • У Харкові затримали та вилучили три автівки, власники яких порушили правила дорожнього руху та не сплатили штрафи.
На початок