Pfizer заявила, що її пігулки проти коронавірусу на 89% знижують ризик смерті

Pfizer заявила, що її пігулки проти коронавірусу на 89% знижують ризик смерті

Pfizer заявила, що її пігулки проти коронавірусу на 89% знижують ризик смерті
. Associated Press

Американська фармацевтична компанія Pfizer оприлюднила офіційну заяву щодо свого нового препарату Paxlovid. Виробник стверджує, що вживання цього препарату показало зниження ризику госпіталізації або смерті, пов'язаної з COVID-19.

Відповідна заява була опублікована 5 листопада на сайті компанії

"Проміжний аналіз показав зниження ризику госпіталізації або смерті, пов'язаної з COVID-19, на 89% або смерті від будь-якої причини у пацієнтів, які отримували лікування протягом трьох днів після появи симптомів", — йдеться в релізі.

У дослідженні препарату Paxlovid брали участь 607 осіб. Це люди, які не були вакциновані, хворіли на коронавірус, мали від легкого до помірного ступеня тяжкості хвороби та вважалися пацієнтами з високим ризиком госпіталізації через проблеми зі здоровʼям. В межах дослідження було зафіксовано лише 6 госпіталізацій та 0 смертей.

Компанія заявила, що припинить подальше дослідження через переважну ефективність, продемонстровану в результатах, і готуватиме препарат до прокатного подання до Управління з продовольства і медикаментів США (FDA).

Що відомо

  • В Україні пройдуть клінічні випробування таблеток проти COVID-19 виробництва Pfizer і Merck. Відповідний наказ опублікувало Міністерство охорони здоров'я. Зазначені таблетки тестуватимуть серед людей, які контактували або живуть з хворим на коронавірус. Зокрема, серед тих, хто контактував з хворими, тестуватимуть препарат виробництва Pfizer — "Ритонавір".
  • Велика Британія першою у світі схвалила застосування таблеток проти коронавірусу.
  • 3 листопада Сполучені Штати схвалили щеплення від COVID-19 дітей віком від 5 до 11 років вакциною Pfizer-BioNtech, заявили органи охорони здоров’я 2 листопада, давши остаточний дозвіл на вакцинацію молодшої вікової групи.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок