Після виключення України з "зеленого списку" ЄС тотального закриття кордонів не буде – МЗС

Після виключення України з "зеленого списку" ЄС тотального закриття кордонів не буде – МЗС

Важливо
Після виключення України з "зеленого списку" ЄС тотального закриття кордонів не буде – МЗС
.

Рішення про виключення України з "зеленого списку" Євросоюзу має рекомендаційний характер – фінальне рішення про обмеження на в'їзд прийматиме кожна окрема країна Союзу.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

За словами міністра тотального закриття кордонів не буде, всі країни-члени ЄС будуть самостійно приймати рішення про те, чи пускати туристів з України.

"Після виключення України з «зеленого списку» ЄС тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде. Це рекомендація, а фінальні рішення ухвалюватиме кожна окрема країна ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, аби зберегти максимальну свободу подорожей для українців", – йдеться у дописі Кулеби.

5 листопада кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Йозвяк зазначив, що посли країн ЄС вже ухвалили рішення про виключення України з "зеленої зони".

Що відомо

  • Станом на ранок 5 листопада українські медики виявили 26 488 нових підтверджених випадків COVID-19.
  • Протягом останньої доби в Україні проведено понад 270 тисяч щеплень від COVID-19. Щонайменше одну дозу вакцини отримали ​понад 11 мільйонів українців.
  • Станом на середину жовтня Україна посідала друге місце за рівнем смертності від COVID-19 серед країн Європи. На першому місці – Румунія.
  • За минулий тиждень (25-31 жовтня) кількість нових випадків коронавірусу у світі зросла на 3%. Найбільше зростання кількості смертей було зафіксовано у регіонах Південно-Східної Азії (50%) та Європі (12%).
  • 20 жовтня Кулеба повідомив, що можливе вилучення України зі списку "зелених" країн запроваджує обмеження на несуттєві туристичні поїздки до Євросоюзу і не означає скасування безвізового режиму.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок