Експрокурор Одещини Жученко та інші фігуранти внесли застави по справі НАБУ

Експрокурор Одещини Жученко та інші фігуранти внесли застави по справі НАБУ

Експрокурор Одещини Жученко та інші фігуранти внесли застави по справі НАБУ
. Поліграф

Частина фігурантів справи НАБУ про створення та функціонування злочинної групи в Одесі внесли свої застави. Про таке Суспільному розповіли в пресслужбі Вищого антикорупційного суду.

Станом на 4 листопада, зазначили у відомстві, заставу вніс експрокурор Одещини Олег Жученко, який мав сплатити 2,6 мільйони гривень. Також гроші на рахунок суду перевів ексголова депутатської комісії з комунальної власності Василь Шкрябай, у якого застава була 8 мільйонів гривень. 5 мільйонів вніс технічний директор "Будови" Борис Родін. Кінцевий бенефіціар компанії "Будова" Дмитро Дімарський вніс лише частину суми – 1,2 мільйони з потрібних 59,5 мільйонів гривень. Решта фігурантів справи заставу поки не вносили, зазначили в пресслужбі суду.

Наразі журналісти Суспільного намагаються зв'язатися з учасниками судової справи або їх адвокатами та дізнатися подробиці.

Що відомо

  • Справа НАБУ та САП стосується створення та функціонування злочинної організації в Одесі. До неї, як вважають правоохоронці, був залучений мер міста Геннадій Труханов, бізнесмен Володимир Галантерник та декілька посадовців з робітниками приватних компаній. Злочинна схема полягала у виведенні земельних ділянок із власності громади та передачі їх під забудову приватній компанії "Будова". Як зазначала сторона обвинувачення, Труханов зловживав своїм службовим становищем мера та підписував документи щодо надання об'єктів у право власності.
  • Так, упродовж 2016-2019 років громада міста через схему злочинної організації втратила щонайменше шість земельних ділянок загальною площею 15,9 га та незаконно витратила з місцевого бюджету 131 мільйон гривень. Загальний розмір завданої шкоди за результатами експертизи становить 689 млн грн.
  • Вищий антикорупційний суд обрав для мера Одеси заставу у розмірі 30 мільйонів гривень, Дмитру Дімарському – 59,4 мільйони гривень, Інні Поповській – 26 мільйонів гривень, Василю Шкрябаю – 8 мільйонів та Олегу Жученко – 2,6 мільйона.
  • 2 листопада Міністерство внутрішніх справ оголосило у розшук одеського бізнесмена Володимира Галантерника.
  • 3 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід колишньому голові депутатської комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василю Шкрябаю.

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок