Перед засіданням сесії Закарпатської облради сталася сутичка між ветеранами війни

Перед засіданням сесії Закарпатської облради сталася сутичка між ветеранами війни

Оновлено
Перед засіданням сесії Закарпатської облради сталася сутичка між ветеранами війни
. Суспільне Закарпаття

Перед засіданням сесії Закарпатської облради 4 листопада сталася сутичка між ветеранами війни. Про це повідомив кореспондент Суспільного з місця події.

Одні учасники російсько-української війни намагалися не впускати всередину сесійної зали інших ветеранів, щоб не "робити провокацій".

Ветеран російсько-української війни В'ячеслав Харченко
Суспільне Закарпаття

Ветеран російсько-української війни В'ячеслав Харченко розповів Суспільному: "Конфлікту нема, просто є учасники бойових дій, котрі підтримують дії Олексія Петрова. Вони стали разом із поліцейськими, щоб не пустити нас на сесію. Ми не йшли на сесію, аби якось реагувати чи заважати, бо нас не цікавить їхня політична рутина, ми хотіли звернутися до нардепа Тищенка щодо тієї заяви, яку він зробив. Маючи зараз нагоду, я звертаюся до нього від наших хлопців, які були тоді на сесії і яких він назвав сепаратистами. Або він вибачається за свої дії і за свої слова й тоді ми це приймемо на дії грибів, які він їв, або він стає для нас на одну сходинку з депутатом Кивою", — розповів В'ячеслав Харченко.

Конфлікт врегулювали поліцейські, які чергують перед будівлею облради. Всередину сесійної зали ветеранів війни не впустили. Микола Тищенко, за інформацією кореспондента Суспільного, на сесії обласної ради був відсутній.

Правоохоронці порушень на міці події не зафіксували, — повідомила речниця Нацполіції в області Ганна Дан.

Що відомо

  • 28 жовтня під Закарпатською ОДА мітингували медики, працівники бібліотек та афганці.
  • Працівники бібліотеки вийшли проти реорганізації дитячої бібліотеки. Медики — проти реорганізації медзакладів. Учасники війни в Афганістані, російсько-української війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС вийшли проти об'єднання медзакладів, зокрема військового госпіталю.
  • 28 жовтня голову Закарпатської облради Олексія Петрова від "Слуг Народу" відправили у відставку. За це рішення на сесії ради проголосували 35 депутатів з 36 зареєстрованих.
  • Сесія обласної ради розпочалася з півгодинним запізненням. Голова Олексій Петров засідання сесії переніс, у залі його не було. У залі зареєструвалися 36 депутатів. Маючи кворум, вони вирішили розпочати засідання. Система для голосування не працювала, тож більшістю голосів піднятими руками обрали тимчасово головуючим облради Володимира Чубірка від "Рідного Закарпаття".
  • Політолог Михайло Шелемба вважає, що в Закарпатській обласній раді найближчим часом утворять нову коаліцію.
  • Співробітник апарату Закарпатської обласної ради звернувся із заявою до поліції щодо незаконного втручання у діяльність комп'ютерних мереж. Сталося це близько 22-ої години 29 жовтня у будівлі Закарпатської ОДА в Ужгороді.
  • 30 жовтня поліція опечатала кабінети Закарпатської обласної ради. Це відбулося за заявою одного зі співробітників апарату, який звернувся ввечері 29 жовтня до поліції. Він повідомив, що невідомі здійснили незаконне втручання у діяльність їхніх комп'ютерних мереж, що призвело до витоку інформації на їхньому вебсайті.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок