"Я не писав заяву", — голова Закарпатської облради Петров спростував інформацію про відставку

"Я не писав заяву", — голова Закарпатської облради Петров спростував інформацію про відставку

Доповнено
"Я не писав заяву", — голова Закарпатської облради Петров спростував інформацію про відставку
. Фото: Олексій Петров / Facebook

Голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров спростував інформацію щодо своєї заяви про складання повноважень. Про це він повідомив Суспільному у телефонній розмові.

Що сталося

Інформацію про заяву поширив на своїй сторінці в мережі Facebook журналіст, голова культурно-освітнього товариства "Просвіта" Павло Федака.

"Таке рішення було прийнято Олексієм Петровим на вимогу Офісу Президента, який не хоче подальшої дестабілізації у найзахіднішій точці України. До останнього часу Олексій Петров вважав незаконною сесію Закарпатської облради, яка пройшла під головування Володимира Чубірка", — йдеться в дописі.

Що каже Олексій Петров

В ексклюзивному коментарі Суспільному Олексій Петров спростував цю інформацію.

"Це фейк. Я не писав заяву, — сказав Олексій Петров. — Я думаю, що це провокація, задля формування певних переговорних позицій тих, у кого вони ще не сформовані. Зараз ідуть перемови між учасниками тих політичних баталій, які йдуть в області, між учасниками майбутньої коаліції. Не у всіх сформувалася чітка думка, в який бік рухатися.

Для мене це так звана психологічна операція. Такі інформаційні пости, які впливають на свідомість, формують заздалегідь, щоб підштовхнути когось до прийняття рішення або залякати. Я не задумувався на тим, щоб писати заяву за власним бажанням. Є позиція політичної партії, яка може таку вказівку дати, задля урегулювання кризи, політичної стабільності і так далі. Якщо буде команда, я приймаю рішення і пишу заяву".

Що каже Павло Федака

Суспільне зателефонувало Павлу Федаці, аби дізнатися про джерело інформації про відставку голови облради.

"Я свої джерела не можу розголошувати, — сказав Павло Федака. — Є такі моменти, коли журналіст може відкрити джерела інформації тільки за рішенням суду. Але це не перша заява Петрова, десь місяці 2 тому. Можу сказати, що заяву він написав, просто тепер він мусить узгодити зі структурами в офісі президента, ідуть торги по Закарпатській області, але Петров не буде більше в нас головою обласної ради, тому що це вирішила депутатська більшість. І тут єдиний вихід із ситуації — це його відставка. І він це зробив, в мене є інформація, абсолютно достовірна".

Що відомо:

  • Володимира Чубірка обрали головуючим на сесії Закарпатської облради. Що сталося
  • Поліція опечатала кабінети Закарпатської обласної ради 30 жовтня. Це відбулося за заявою одного зі співробітників апарату, який звернувся ввечері 29 жовтня до поліції. Він повідомив, що невідомі здійснили незаконне втручання у діяльність їхніх комп'ютерних мереж, що призвело до витоку інформації на їхньому вебсайті.
  • Співробітник апарату Закарпатської обласної ради звернувся із заявою до поліції щодо незаконного втручання у діяльність комп'ютерних мереж. Сталося це близько 22-ої години 29 жовтня у будівлі Закарпатської ОДА в Ужгороді.
  • 28 жовтня голову Закарпатської облради Олексія Петрова від "Слуг Народу" відправили у відставку. За це рішення на сесії ради проголосували 35 депутатів з 36 зареєстрованих.
  • Сесія обласної ради розпочалася з півгодинним запізненням. Голова Олексій Петров засідання сесії переніс, у залі його не було. У залі зареєструвалися 36 депутатів. Маючи кворум, вони вирішили розпочати засідання. Система для голосування не працювала, тож більшістю голосів піднятими руками обрали тимчасово головуючим облради Володимира Чубірка від "Рідного Закарпаття".
  • Політолог Михайло Шелемба вважає, що в Закарпатській обласній раді найближчим часом утворять нову коаліцію.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок