"Центр дитячо-юнацького туризму": чому продаватимуть будівлю у Ялівщині

"Центр дитячо-юнацького туризму": чому продаватимуть будівлю у Ялівщині

"Центр дитячо-юнацького туризму": чому продаватимуть будівлю у Ялівщині
. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Центр дитячо-юнацького туризму", що розташовується у Ялівщині в Чернігові, можуть продати з молотка. Про це сказав міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

"На сьогодні, в умовах локдауну вже другий рік майже ніяких не відбувається занять. Приміщення, якщо я не помиляюсь, 1980 року збудовано. Приміщення без опалення належного, руйнується. Я задав питання, ми утримуємо ціною 600 тисяч гривень на рік, яка думка громади, яка думка депутатів? Нам далі утримувати це, чи нам його виставити на аукціон?"
Владислав Атрошенко
Владислав Атрошенко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Зараз у центрі займаються два гуртки, через те, що в будівлі немає тепла – в них індивідуальне опалення, а договір на постачання газу й досі не підписаний.

За словами правозахисника Олександра Гашпара, разом з будівлею центру, можуть віддати в оренду й три з половиною гектари землі, яка належить місту.

"Якщо до нерухомості питань немає, але, разом з тим, він сказав і про те, що мова йде і про майже територію 3,5 гектари землі, яка огороджена навколо цього будинку парканом. Велика ймовірність того, що той, хто купує цю нерухомість і право на земельну ділянку такої площі, ймовірно буде думати про те, як використати цю територію для того, щоб отримувати прибуток".
"Центр дитячо-юнацького туризму": чому продаватимуть будівлю у Ялівщині
"Центр дитячо-юнацького туризму": чому продаватимуть будівлю у Ялівщині.

За його словами, на публічній кадастровій карті межі цієї земельної ділянки не визначені, щодо присвоєння їй кадастрового номера також інформації немає. Ця територія до регіонального ландшафтного парку "Ялівщина" також не входить.

"Прибуток можна отримати єдиним способом на цій території — забудуваши її. Або приватними коттеджами, або таунхаусами, про багатоповерхівки я казати не хочу. Але, в принципі, якщо буде власник земельної ділянки, вона буде в його приватній власності, він має право в межах чинного законодавства зводити будівлі, споруди", – прокоментував Гашпар.

У центрі дитячо-юнацького туризму 24 гуртки, в яких займається близько 380 дітей. Це комунальний заклад позашкільної освіти, куди приходять діти різного віку. Серед них є переможці та призери всеукраїнських змагань зі спортивного туризму.

"Є карта, є яри в Ялівщині, є вода, дуже гарне місце для дітей, для проведення змагань, взагалі для туризму водного, пішохідного, велосипедного. Мені здається, що в Чернігові, я не уявляю, де ще можливо було б так змагатись", – розповів керівник гуртків спортивного туризму КПЗО "Центр дитячо-юнацького туризму" Євген Журба.
Євген Журба
Євген Журба. ФОТО: Суспільне Чернігів

На базі команди нашого центру, каже Євген, була сформована збірна команда області, яка на чемпіонаті України посіла друге місце на чемпіонаті з пішохідного туризму.

За словами Владислава Атрошенка, долю будівлі центру вирішуватимуть на депутатських комісіях, можливо, проведуть і громадські слухання.

"Я хочу порадитись із людьми. Тому що, і продаж – жалко, але й утримувати – це фактично ситуація патова. Треба якесь рішення ухвалювати. Сьогодні значні видатки, і крім того, що стан приміщення він з року в рік погіршується, значно погіршується. Ремонтувати? Там 600 метрів – це мільйони. Для якої мети? Знов таки, можливо громадськість підкаже для якої мети нам витрати мільйони".

Подробиці — у сюжеті:

Читайте також:

Тарифи на опалення для населення в Чернігові підвищувати не будуть, — Атрошенко

На початок