В Івано-Франківську учасники громадської організації відкриють "Школу мистецтв вихідного дня"

В Івано-Франківську учасники громадської організації відкриють "Школу мистецтв вихідного дня"

В Івано-Франківську учасники громадської організації відкриють "Школу мистецтв вихідного дня"
. Unsplash/Anna Kolosyuk

Учасники молодіжної мистецької формації "Форумс" відкриють в Івано-Франківську "Школу мистецтв вихідного дня". Упродовж двох місяців охочі зможуть безкоштовно вивчати мистецтво фотографії, дизайну та рисунку. Про це в ефірі Суспільного розповів координатор проєкту Ростислав Котерлін.

За його словами, громадська організація "Молодіжна мистецька формація "Форумс" виграла грант у розмірі 20 тис. грн від програми "Малі гранти Теплого міста".

"Ми планували розпочати "Школу мистецтв" на початку листопада, але є технічні моменти та й посилення карантинних обмежень. Тому сподіваємося, що розпочнемо всередині листопада. Наразі розробляємо анкету, яку зможуть заповнити всі охочі, і відповідно до неї будемо формувати групи. Анкету можна буде знайти на платформах Теплого Міста та Центру сучасного мистецтва", — каже Ростислав Котерлін.

З його слів, ідея відкрити "Школу мистецтв вихідного дня" з’явилася давно.

"Насправді Франківськ — дуже цікаве місто у сенсі сучасного мистецтва і подій, які у тій сфері відбуваються. Єдина проблема, і це неодноразово говорили мені молоді художники, це — брак комунікацій і таких освітніх активностей. Таким чином у нас виникла ідея відкрити школу. Хочемо залучити молодь та людей старшого віку. Особливо актуально це на тлі пандемічних історій, коли — локдаун, коли люди замкнуті вдома, а їм хочеться активно проводити час і розвиватися. І в багатьох прокинулося це бажання творити. Тим більше, що сучасне мистецтво — це не просто про те, щоб створити якусь картинку чи фотографію. Це — про спосіб мислення, бачення себе у цьому світі, відчувати дух часу", — розповідає Ростислав Котерлін.

Координатор проєкту каже, у школі планують набрати окремі групи для рисунку, дизайну та фотографії. Учні щовихідних займатимуться упродовж 3-4 годин. Лекції чергуватимуться із практичними завданнями. Заняття будуть проходити з дотриманням карантинних вимог в Асортиментній кімнаті, "Підземному Переході "Вагабундо". Також передбачені вуличні пленери та походи до музеїв. Викладатимуть митці та мистецтвознавці з Івано-Франківська та Києва. На завершення організатори влаштують підсумкову виставку учнівських робіт.

Що відомо

Шість проєктів з десяти отримали фінансування в межах зимової хвилі програми "Малі гранти Теплого Міста". Основними напрямками, які підтримали організатори, стали мистецтво та екологія. За словами координаторки програми Христини Магас, загальний бюджет цієї хвилі склав майже 120 тис. грн.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок