У місті на Хмельниччині батьки мітингували проти дистанційного навчання

У місті на Хмельниччині батьки мітингували проти дистанційного навчання

У місті на Хмельниччині батьки мітингували проти дистанційного навчання
. Фото: Суспільне

У Старокостянтинові зранку, 28 жовтня, мітингували під стінами міської ради. На акцію зібралось близько ста учасників. Про це кореспондентці Суспільного телефоном розповів голова громадської організації "Старокостянтинів небайдужий" Сергій Худий.

"Нам потрібно, щоб до нас вийшли представники влади!", - так сьогодні вранці, 28 жовтня, під стінами міської ради Старокостянтинова вигукувати батьки з дітьми, вимагаючи відновити навчання у школах. Про це розповів голова громадської організації «Старокостянтинів небайдужий» Сергій Худий. За словами активіста, у місті вже третій тиждень не навчаються в школах учні. "Батьків непокоїть це питання, в тому числі, питання опалення в школах, тому що не опалюється в садочках та школах. І через те там немає можливості навчатись", - каже активіст.

Додає: мітингарі дві години чекали, поки до них вийдуть представники міської влади з поясненнями, чому у школах досі не ввімкнули опалення. Люди, каже, перекривали дорогу, тому що до них ніхто не виходив.

"Вони чекали, замерзли всі, і діти змерзли, то вони ходили пішохідним переходом. Батьки були з дітьми, дві години вони прочекали. Спочатку вийшли директори шкіл, намагались пояснити ситуацію зі свого боку. Потім вийшов міський голова і він вже розповів своє бачення цієї проблеми", - каже Сергій Худий.

Міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук пояснив, чому діти наразі не навчаються, та запевнив, що на даний момент не приймав рішення про переведення школярів на дистанційне навчання.

-"В садочках в нас було тепло і є, крім деяких сільських, які знаходяться в школі. В школах до сьогоднішнього дня немає, тому що не підписано договір про постачання, який знаходиться в НАК «Нафтогаз» України. Тобто, всю необхідну документацію ми подали давно. Тому ми вимушено прийняли рішення. Тобто, всіх дітей перевели, з січня місяця один тиждень забрали і перенесли канікули на жовтень місяць. Всього-навсього. Інших рішень ми не приймали".

Також чиновник сказав, що з наступного тижня у всіх школах увімкнуть опалення: "Щоб перенести канікули, ми порадились з директорами шкіл і батьківськими комітетами. Але тепер інше наступає. Ми з 30 числа йдемо в «червону» зону. А там є закони інші. Я ніяких рішень приймати не буду, хай директора шкіл беруть на себе. Опалення в нас буде. А з понеділка, відповідно до закону, в «червоній» зоні. От як воно має бути, перші-четверті класи там, по-моєму, навчаються, садочки працюють, а інші - дистанційно. Яке рішення приймуть директори шкіл і батьки, хай приймають".

Загалом, у Старокостянтинівській громаді є 27 шкіл.

На початок