Школярам Запоріжжя знову продовжили канікули

Школярам Запоріжжя знову продовжили канікули

Школярам Запоріжжя знову продовжили канікули
. Фото: Суспільне Запоріжжя

У зв'язку зі стрімким збільшенням кількості хворих на коронавірус, осінні канікули у школах Запоріжжя продовжили ще на тиждень, тобто до 7 листопада.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Васюк з посиланням на рішення місцевої комісії з питань ТЕБ та НС Запоріжжя, що відбулося 27 жовтня.

Запорізьким школярам продовжили канікули ще на тиждень
zp.gov.ua
Читайте також: "Коли розпочнуть відстороняти невакцинованих освітян і посадовців. У Кабміні визначили дату

За словами заступниці директора Департаменту освіти й науки Запорізької міської ради Вікторії Іванової, наразі ще не прийнято рішення щодо того, як такі затяжні канікули вплинуть на тривалість навчального року.

"До нас щоденно надходять листи, у яких повідомляється про те, що не тільки дорослі хворіють на коронавірус, а й діти. Тому ми мусимо максимально їх убезпечити. Відповідно до закону, навчальний рік повинен складати 175 робочих днів. Тому потім ми будемо вираховувати та вирішувати, як бути", — зазначила чиновниця.

Також Вікторія Іванова додала, що Департамент лише надає рекомендації щодо продовження канікул, а яке рішення приймати — вирішує педагогічна рада навчального закладу.

Що відомо

  • У закладах загальної середньої освіти Запоріжжя відсьогодні, 23 жовтня, осінні канікули подовжуються до кінця місяця, тобто по 31 жовтня включно.
  • Департамент освіти та науки Запорізької облдержадміністрації рекомендуватиме подовжити канікули у закладах загальної середньої освіти області. Кореспонденти Суспільного дізнались, яка ситуація в районних центрах області з навчанням школярів та канікулами.
  • Станом на ранок 22 жовтня 87% українських освітян отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19. У регіонах, які потрапили до "червоної" зони, на канікулах або дистанційному навчанні перебувають школи, які не досягли показника вакцинації у 100%. Найбільше таких закладів спостерігається у Запорізькій області (156 шкіл), а також на Дніпропетровщині (127) та на Донеччині (113).

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок