"Барселона" звільнила головного тренера Кумана: що стало причиною

"Барселона" звільнила головного тренера Кумана: що стало причиною

"Барселона" звільнила головного тренера Кумана: що стало причиною
. AP Images

Тренер пропрацював у клубі 14 місяців.

Іспанська "Барселона" відправила у відставку головного тренера основної чоловічої футбольної команди, Рональда Кумана. Офіційно про це було оголошено вночі, 28 жовтня, після поразки у чемпіонаті Іспанії від "Райо Вальєкано".

"ФК "Барселона" звільнила Рональда Кумана від його обов'язків тренера першої команди. Президент клубу, Жоан Лапорта, повідомив про це рішення після поразки від "Райо Вальєкано". Рональд Куман попрощається з командою у четвер на "Сіутат Еспортіва Жоан Гампер" (база клубу). "Барселона" дякує тренеру за його роботу в клубі та бажає усього найкращого у подальшій кар'єрі", - йдеться у заяві клубу.

В останніх двох матчах "Барселона" програла "Реалу" (1:2) та "Райо Вальєкано" (0:1). А загалом у команди лише три перемоги в останніх десяти матчах: одна - над "Динамо" у Лізі чемпіонів.

"Барселона" оновила кілька антирекордів клубу, зокрема після останнього програшу - уперше з вересня 1987 року команда програла три поспіль виїзні матчі без забитих голів. Тодішня серія закінчилася звільненням тренера, ця теж.

Тиск на Кумана тривав з самого початку сезону, особливо посилився після поразки від "Реала": фанати блокували машину тренера при виїзді з "Камп Ноу".

Що відомо про роботу Кумана в "Барселоні"

  • Очолив команду в серпні 2020 року (рішення про призначення Кумана приймав експрезидент "Барселони"). Під його керівництвом "Барселона" виграла Кубок Іспанії та фінішувала третьою в сезоні 2020/21 чемпіонату Іспанії.
  • У момент звільнення Кумана "Барселона" йде на дев'ятому місці у чемпіонаті Іспанії (4 перемоги, 3 нічиї та 3 поразки), також третя у групі Ліги чемпіонів (3 очки після трьох матчів).
  • Куман став першим тренером "Барселони" за 85 років, що програв три поспіль "Ель Класико" (матчі проти "Реала").
  • На старті сезону 2021/22 зіштовхнувся з великою кількістю травм, а також почав будувати "Барселону" без Ліонеля Мессі - пішов у ПСЖ.

Що далі

  • Одним з основних претендентів на роботу в "Барселоні" є Хаві - ексгравець команди, який працює в Катарі.
  • До листопадової паузи "Барселона" зіграє три матчі - вдома проти "Алавеса" та на виїзді проти "Сельти" у чемпіонаті Іспанії, а між цими іграми приїде в Київ на матч проти "Динамо" у Лізі чемпіонів.
На початок