Українка Калініна вдруге в кар'єрі пройшла у чвертьфінал турніру WTA

Українка Калініна вдруге в кар'єрі пройшла у чвертьфінал турніру WTA

Українка Калініна вдруге в кар'єрі пройшла у чвертьфінал турніру WTA
. ФТУ

Друга поспіль розгромна перемога української тенісистки.

Українська тенісистка Ангеліна Калініна вийшла у чвертьфінал турніру WTA, що проходить у румунському місті Клуж-Напока. У двох сетах українка перемогла німкеню Анну-Лєну Фрідзам.

Калініна була одна з трьох українських тенісисток, що подолали перше коло турніру в Румунії. На старті змагань українка здобула найбільш розгромну перемогу в основній сітці WTA, віддавши лише два гейми нідерландці Леслі Керкхове.

Читайте також: Ангеліна Калініна здобула найбільш розгромну перемогу в кар'єрі на турнірі WTA

Наступною суперницею Калініної була німкеня Фрідзам. Тенісистки проводили між собою дебютну зустріч, а переможниця протистояння відправлялася у чвертьфінал.

У першій партії українці вдалося виграти чотири поспіль гейми за рахунку 1:1, забезпечивши собі перевагу. А у вирішальному восьмому геймі з другої спроби реалізувати сет-поїнт та вийти уперед за партіями.

Другий сет також розпочався для Калініної з двох поспіль брейків - цього разу українка вела в рахунку 4:0. Проте повторити розгром стартового поєдинку проти Керкхове Калініній не вдалося, Фрідзам взяла гейм на власній подачі.

Проте й друга партія закінчилася розгромом. Калініна повторила результат першого сету та виграла сет - 6:2.

WTA. Клуж-Напока, друге коло

Ангеліна Калініна (Україна) - Анна-Лєна Фрідзам (Німеччина) 2:0 (6:2, 6:2)

Це другий в кар'єрі вихід у чвертьфінал української тенісистки. Уперше Калініна змагалася там три місяці тому в Угорщині, і тоді їй навіть вдалося дійти до фіналу.

Що далі

  • Суперниця Калініної у чвертьфіналі ще не визначена. Матч першого кола ще не зіграли між собою Алєксандра Круніч та Анетт Контавейт. Переможниця цієї пари зустрінеться із бельгійкою Елісон ван Ейтванк, а вже ці тенісистки й визначать суперницю Калініної у чвертьфіналі.
  • Крім Калініної, участь у турнірі в Румунії продовжують ще дві українки - Леся Цуренко та Марта Костюк. Цуренко свій матч другого кола також проведе у середу - проти росіянки Анастасії Гасанової.
На початок