У селищі на Харківщині модернізують систему опалення: боржників позбавляють тепла

У селищі на Харківщині модернізують систему опалення: боржників позбавляють тепла

У селищі на Харківщині модернізують систему опалення: боржників позбавляють тепла
. Суспільне Харків

Понад половина квартир селища Чкаловське на Харківщині залишаються без тепла через заборгованість споживачів. З минулого року у селищі модернізують систему опалення, комунальники можуть вимикати опалення у тих, хто не оплачує послугу.

Опалювальний сезон у Чкаловському розпочали тиждень тому у кожній другій квартирі, розповів Суспільному начальник комунального підприємства "Чкаловське комунальне житлово-експлуатаційне управління — 2013" Леонід Загерт. За його словами, у селищі проживає близько п'яти тисяч людей. Багатоквартирних будинків у населеному пункті менш як пів сотні. За рішенням влади, абоненти мають завести труби до квартир, встановити лічильник та отримувати теплоносій від чотирьох котелень. Тих, хто має борги, опалення не отримують.

"У нас було 1297 абонентів, квартир які опалювалися. На сьогодні до опалення під'єдналися 560. Є такі, хто не платив і кажуть, платити не буде... Ми у під'їзді будинку можемо підійти й перекрити подачу тепла на конкретну квартиру", — сказав Загерт.

Торік опалення почали подавати на місяць пізніше. Це сталося тому, що у селищі відмовилися від послуг обласного підприємства. Аби підсилити систему, в одній з котелень встановлять газовий котел. У вересні облрада надала на нього 2 млн грн, ще мільйон взяли з бюджету громади, проте роботи у цьому році не завершать, каже секретар Чкаловської селищної ради Костянтин Чернявський.

У селищі на Харківщині — більш ніж половина квартир бех тепла
Суспільне Харків

"В частині будинків, які підключені до цієї котельної, при сильних морозах не буде витримуватися температурний режим у квартирах. Кошти є, технічна документація вже на виході, начальник відзвітував, що прийшла проєктно-кошторисна документація. Тривалий процес, зараз незрозуміло, встигнемо ми до кінця року це зробити або ні", — говорить Чернявський.

У селищі на Харківщині — більш ніж половина квартир бех тепла
Суспільне Харків

Деякі жителі громади розповіли Суспільному, що не мають грошей, щоб оновити систему.

"Чотири тисячі один тільки лічильник, без установки, без реєстрації. Божевільні кошти. Пенсія дві з чимось", — каже 74-річна жителька Чкаловського Ганна Житеньова.

Комунальники кажуть, що за домовленістю з приватними компаніями роботи обійдуться недорого.

"Ми домовилися з приватними компаніями, які виконують ці роботи. П'ять бригад працює. Вихідними або ввечері вони паяють людям у квартирах опалення. Точка — одна батарея. Аби не дерти, домовилися, що 500 гривень — точка. Це дуже нормальна ціна. Нехай діти, онуки допоможуть бабусі провести це опалення разом з лічильником", — говорить начальник підприємства Леонід Загерт.

Читайте також

У Лозовій та Первомайському увімкнули опалення: чи вистачить газу

На початок