Українка Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою концерту до річниці ООН

Українка Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою концерту до річниці ООН

Українка Оксана Линів стала першою жінкою-диригенткою концерту до річниці ООН
.

Оксана Линів, українська диригентка, керувала святковим концертом на щорічній святковій офіційній події, організованій радою ООН. На концерті були присутні постійні представники 193 держав світу. Захід відбувся у Victoria Hall у Женеві, розповіла Оксана Линів на своїй фейсбук-сторінці.

"Мені випала честь виступати на щорічній святковій офіційній події, організованій радою ООН, і на концерт були запрошеними постійні представники 193 держав світу. І вперше за історію створення ООН мені як жінці-диригентці довелося керувати святковим концертом. Для багатьох важливих осіб в аудиторії це стало вражаючим і зворушливим фактом", — написала Линів.

Диригентка назвала подію історичним моментом, "коли слово "Україна" було в кожного на вустах". "Та найбільше серед всіх відгуків про цей незабутній концерт мене вразили слова мера Женеви: "Ці звучання і музика репрезентували сьогодні найпрекрасніший прапор свободи у світі", — додала Линів.

Що відомо

  • Оксана Линів — українська диригентка, народилась у Львівській області, в місті Броди. Перша жінка на посаді головного диригента Опери та філармонійного оркестру в місті Ґрац. Засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt, фундаторка і головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU.
  • У липні 2021 року вона стала першою диригенткою на Байройтському фестивалі в Німеччині, а через місяць під час офіційних заходів до Дня Незалежності України Президент Володимир Зеленський нагородив диригентку орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Читайте також

Українська диригентка Оксана Линів стала директоркою одного з провідних театрів Італії

Зіграти в мистецтво: в Україні презентували онлайн-гру про мистецтво 1920-2020 років

Екологія, насильство, праця, гендер: відкриття виставки проєкту Dzherelo.one "Осінь бінарності"

На початок