На Полтавщині з 1 листопада підвищать тарифи на опалення

На Полтавщині з 1 листопада підвищать тарифи на опалення

На Полтавщині з 1 листопада підвищать тарифи на опалення
. Суспільне Полтава

Для бюджетних організацій ціна зросте більше ніж удвічі, а для інших установ – приблизно утричі. Рішення на сесії облради підтримали 50 депутатів. Для населення тарифи збільшувати не будуть, сказав Суспільному заступник голови обласної ради Олексій Чепурко.

На Полтавщині з 1 листопада підвищать тарифи на опалення
Рішення про тарифи ухвалили на сесії 21.10.2021. Суспільне Полтава

Біля обласної ради зібралися висловити невдоволення тарифами на комунальні послуги, каже Олександр Афонін. Про акцію протесту дізнався із соцмереж.

Акція протесту проти підвищення тарифів
Із плакатами біля пріміщення обласної ради кілька десятків людей. Суспільне Полтава

"Я дізнався про те, що сьогоднібуде сесія. Прийшов сюди, щоб підіймалося питання про зниження цін, про тарифоутворення взагалі для людей, для комунальних підприємств", - говорить учасник акції протесту Олександр Афонін.

Проєкт рішення щодо тарифів винесли на сесію облради. Стосується він підвищення вартості опалення для установ, які обслуговує «Полтаватеплоенерго», каже гендиректор підприємства Олександр Олексенко.

Протестувальник у Полтаві
Акція протесту перед обласною сесією. Один із учасників готує плакат. Суспільне Полтава

"Тарифи підвищуються приблизно для бюджетних установ у 2,4 рази, для інших споживачів – у близько 3,2 рази. Це насамперед викликано зростанням вартості газу, тому що в тарифах, які зараз застосовуються до цих категорій споживачів, газ враховано близько 6 тисяч гривень за тисячу кубічних метрів. Зараз він фактично коштує 16 300 (гривень – ред.) без транспортування для бюджетних установ. І майже 25 тисяч (гривень – ред.) за тисячу кубів для категорії «інші споживачі»", - говорить генеральний директор підприємства «Полтаватеплоенерго» Олександр Олексенко.

За підвищення тарифів для установ проголосували 50 депутатів. Вартість опалення для населення поки не змінюватимуть, каже заступник голови обласної ради.

Сесійна зала обласної ради у Полтаві
Сесія обласної ради у Полтаві 21 жовтня. Суспільне Полтава

"Тариф для населення не буде піднятий до кінця опалювального сезону 2021–22 року. Ми зараз ухвалюємо рішення, вводимо в дію для населення після закінчення опалювального сезону, і все робимо для того, щоб підприємство отримало компенсацію", - пояснює заступник голови Полтавської облради Олексій Чепурко.

Рішення про нові тарифи для «Полтаватеплоенерго» набуде чинності 1 листопада, каже гендиректор установи Олександр Олексенко. Востаннє вартість опалення підприємство змінювало 2018-го року.

На Полтавщині з 1 листопада підвищать тарифи на опалення
Нові тарифи почнуть діяти від 1 листопада. Суспільне Полтава

"Єдине, що ми компенсуємо, ми разом з державою – це тарифи для населення, різницю в тарифах, тому що тариф 7 – близько 8 (гривень за кубометр газу – ред.) ринково необґрунтований. Підприємство («Полтаватеплоенерго» – ред.) несе збитки", - каже голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Раніше гендиректор «Полтаватеплоенерго» Олександр Олексенко повідомляв Суспільному, що для того, аби підприємство змогло працювати під час опалювального сезону, потрібно підвищити тариф на опалення для населення майже на 47% або ж спрямувати майже 900 мільйонів гривень державної допомоги. Щодо компенсації у підприємства вже є домовленість з урядом, розповів Олександр Олексенко.

Читайте також:

В Україні змінились тарифи на електроенергію. Що варто знати

«Це нереальна ціна»: у громаді на Полтавщині збільшили тариф на воду

На початок