Розгляд апеляції Геннадія Труханова по справі НАБУ відклали на тиждень

Розгляд апеляції Геннадія Труханова по справі НАБУ відклали на тиждень

Розгляд апеляції Геннадія Труханова по справі НАБУ відклали на тиждень
. УНІАН

20 жовтня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду мала розглянути скаргу Геннадія Труханова та його захисників на запобіжний захід щодо справи НАБУ про злочинну організацію в Одесі. Однак розгляд справи перенесли. Про таке журналістам Суспільного повідомив адвокат мера Олександр Микитенко.

За його словами, цього тижня один з трьох суддів колегії йде у відпустку, тож засідання переноситься на наступний. Поки, зазначив захисник, це попередня інформація.

Щодо самої скарги, то Олександр повідомив, що сторона захисту Труханова вимагатиме скасувати будь-який запобіжний захід, оскільки підозра, за його словами, необґрунтована та не доведена.

Журналісти Суспільного намагаються зв'язатися з пресслужбою суду ВАКС, однак поки що там не беруть слухавку.

Що відомо

  • 6 жовтня Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала 5 підозр: меру Одеси, посадовцям і одному "відомому одеситу". "На наше переконання, всі ці люди (абсолютно не виключено, що кількість підозрюваних може збільшитись) були причетні до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі", — написала у своєму Facebook Венедіктова.
  • Згодом у НАБУ оголосили про те, що підозрюваних у справі про незаконне заволодіння земельними ділянками 16. 10 із них є учасниками злочинної організації, решта — співучасники вчинення інших злочинів. Цих людей звинувачують у відмиванні 689 мільйонів гривень.
  • 11 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав для Труханова запобіжний захід у вигляді застави розміром 30 мільйонів гривень. Його адвокати зазначили, що подаватимуть апеляцію.

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок