На Полтавщині висаджують новий ліс

На Полтавщині висаджують новий ліс

На Полтавщині висаджують новий ліс
. UA Полтава

Майже тисячу гектарів нового лісу планують висадити у лісгоспах на Полтавщині. Для посадки використають понад 8 мільйонів сіянців лісоутворюючих порід. Їх виростили у власних лісових розсадниках. Роботи триватимуть до кінця березня.

Лісокультурниця Лілія Жигало говорить:

"Я витягла руку, напарниця вставила, потім знову я. І пішло-пішло. Ось так вже 11 років я саджу ліс. Для мене це суцільне задоволення".

Біля села Клюшники Полтавського району розпочалась висадка лісу. Працівники Чалівського лісництва роблять це вручну та за допомогою техніки. На посадковій машині лісокультурниця Лілія Жигало.

"Ми саджаємо сосну. А потім пройдуть роки і будуть високі дерева".

За допомогою трактора висаджують новий ліс
За допомогою трактора висаджують новий ліс. UA Полтава

Посадковий меч застосовують там, де не можуть проїхати машиною.

"Щоб корінь не загинався. Якщо загнеться, сосна не буде жити. Ось так. А тепер потрібно прижати".

Площі ділянки – майже 2,5 гектари. Тут планують висадити 12 тисяч саджанців. З них приживеться до 80%, говорить майстер лісу Валерій Співак:

"Я перевіряю якість посадки. Має бути щільно. Не вилазить. Саджаємо сосну десь на відстані 70 сантиметрів одна від одної".

Ручна висадка лісу
Ручна висадка лісу. UA Полтава

Загалом у Чалівському лісництві протягом березня планують засадити понад 15 гектар лісу, каже лісничий В’ячеслав Москаль. Саджанці для цього виростили у власних лісових розсадниках. Їх в області 18, говорить лісничий Чалівського лісництва В’ячеслав Москаль:

"В минулому році посадкову компанію розпочинали пізніше – десь в середині березня, бо сніг був довго. У цьому році погодні умови дозволили, і ми, навіть, з кінця лютого вже почали".

Висаджують ліс
Висаджують ліс. UA Полтава

Загалом на Полтавщині під час посадкової компанії планують відновити 950 гектарів лісу. Робитимуть це до кінця березня. Для посадки використають понад 8 мільйонів сіянців сосни, дуба та берези.

На початок