"Увійдіть і плачте". В Іспанії створили спеціальну кімнату для сліз

"Увійдіть і плачте". В Іспанії створили спеціальну кімнату для сліз

У столиці Іспанії Мадриді відкрили "Кімнату плачу" в рамках проєкту із дестигматизації проблем психічного здоров'я та сліз.

На вході до кімнати міститься табличка з написом "Увійдіть і плачте". До неї може увійти кожен охочий, а кутку кімнати розміщено телефони з іменами людей, яким можна зателефонувати, зокрема контакти психолога, передає Reuters.

Раніше премʼєр-міністр Іспанії Педро Санчес окремо оголосив про програму психіатричної допомоги вартістю €100 мільйонів, до якої мають увійти такі послуги як цілодобова підтримка телефоном для людей, які хочуть вчинити самогубство.

"Це не табу, це проблема громадської охорони здоровʼя, про яку ми повинні говорити, робити видимою і діяти відповідно", — заявив він.

Що відомо

  • Щороку 46 тисяч дітей у віці від 10 до 19 років закінчують життя самогубством. Про це свідчать дані на сайті ЮНІСЕФ

Читайте також

Я поруч і хочу допомогти. 10 порад як підтримати людину з депресією

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок