У Рівному стартував "Напівмарафон на Покрову"

У Рівному стартував "Напівмарафон на Покрову"

Оновлено
У Рівному стартував "Напівмарафон на Покрову"
. Суспільне Рівне / Оксана Туз

На рівненському Гідропарку стартував четвертий традиційний напівмарафон "Pokrova Half Marathon 2021". Про це повідомляє журналістка Суспільного. Учасники змагаються у трьох дистанціях 2,35 км, 10 км та 21,1 км.

О 8:00 стартували учасники забігу в дистанції 2,35 кілометра. Через проведення заходу на Гідропарку, а не на звичній трасі міськими вулицями, старти бігунів розмежували у часі.

У Рівному стартував "Напівмарафон на Покрову"
Розминка учасників. Суспільне Рівне / Оксана Туз

На дистанції в 10 кілометрів учасники забігу розпочали забіг о 8:20.

У Рівному стартував "Напівмарафон на Покрову"
Суспільне Рівне / Оксана Туз

О 9:30 стартуватимуть ті, хто долатиме 21,1 кілометра.

"Цьогоріч траса не та, що завжди, нам не дозволили перекрити трасу. Ми зверталися до поліції, там сказали, що перекрити рух можливості немає через великі затори в місті та ремонтні роботи. Звичайно, це незручно, бо великі забіги потребують безпечних ділянок і відбуваються в одне-два кола. Зараз ми в Гідропарку для того, щоб пробігти 21 кілометр, треба подолати дев'ять кіл", – розповів організатор заходу Сергій Ющишин.

На захід, за словами організатора, зареєструвалися близько 300 учасників. Традиційно, крім бігунів з Рівненської області у забігу також беруть участь Волинь, Львівська, Житомирська області.

"Найпопулярнішою є дистанція на 2,35 кілометри. Вона найменша та найдоступніша. Бігти не обов'язково, можна навіть пройтися. Важливо – подолати дистанцію", – додав Сергій Ющишин.

Традиційно, організатори нагороджуватимуть наймолодшого та найстаршого фінішера забігу, а також бігунів з інвалідністю – переможців номінації "Непереможні".

За результатами забігу на 21,1 км першим до фінішу прибіг Микола Богданець з селища Рокитне Рівненської області. Свою дистанцію він подолав за 1 годину 20 хвилин. Друге та трєтє місця посіли відповідно Андрій Мумич (м. Луцьк) та Юрій Зимоглядов (м. Рівне).

Найшвидшим у забігу на 10 кілометрів став рівнянин Стецюк Дмитро. Його час становив 37 хвилин 16 секунд. Друге та третє місця посіли відповідно лучани Віталій Петришин та Андрій Марчук.

За результатами забігу на 2,35 км першим до фінішу добіг рівнянин Владислав Новак. Свою дистанцію він подолав за 7 хвилин 51 секунду. Друге та требє місця посіли відповідно рівняни Назар Самолюк та Роман Бурачинський.

Що відомо

  • На початку жовтня для "Напівмарафону на Покрову" змінили трасу. У патрульній поліції області зазначили, що не перекриватимуть ділянки звичної траси напівмарафону, через велику кількість ремонтних робіт в місті.
  • "Напівмарафон на Покрову" проводять у рамках реалізації проєкту Громадського бюджету Рівного "Рівненська бігова ліга 2021". Він передбачає проведення у місті чотирьох забігів.
  • Окрім "Сильні духом" й "Забігу у вишиванках" й "Напівмарафону на Покрову" відбудеться також "Забіг Святого Миколая".
  • "Pokrova Half Marathon 2021" один з трьох залікових забігів "Рівненської бігової ліги 2021".
  • Участь у напівмарафоні в 2020-му році взяло майже 250 учасників. Були не лише представники Рівного та області, а й бігуни з Києва, Львова, Тернополя та Луцька.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок