Вкладники ЖК у Рівному прийшли під мерію із протестом. Встановили палатки

Вкладники ЖК у Рівному прийшли під мерію із протестом. Встановили палатки

Оновлено
Вкладники ЖК у Рівному прийшли під мерію із протестом. Встановили палатки
. учасники ставлять чотири палатки, у них обіцяють чергувати цілодобово/Суспільне Рівне

У Рівному частина пайовиків ЖК “Рівненська брама” прийшли під міську раду. Як повідомила Суспільному голова ініціативної групи Лілія Ковальчук, вони п’ять років сподіваються отримати обіцяне житло, втім, цього не сталось.

Пайовики принесли під мерію кілька палаток, їх встановлять неподалік. Як розповіла Лілія Ковальчук, у них чергуватимуть по кілька людей цілодобово.

"Ми будемо стояти до кінця, поліція попереджена про безстрокову акцію. Ми хочемо, щоб місто, як замовник і яке вибирало забудовника, і який кинув людей, щоб місто провело аудит і замінило забудовника. В нас в Рівному є хороші забудовники, які були готові будувати, але їх не допустили", – каже Лілія Ковальчук.

Як інформує кореспондентка Суспільного, учать у акції станом на 10:45 бере близько пів сотні людей.

Вкладники ЖК у Рівному прийшли під мерію із протестом. Ставлять палатки
Суспільне Рівне

З її слів, наразі квартири не отримали близько пів сотні пайовиків житлового комплексу на вулиці Костромській.

Представниця фірми-забудовника "Буд Кепітал Менеджмент", який три роки тому став правонаступником на об'єкті, Тетяна Безрука озвучила свою позицію:

"Люди купували квартири по вісім тисяч гривень, в кожному договорі "Рівненської брами" різні ціни. Хоча поруч "Реноме" продавав по 16, по 14 тисяч за квадратний метр. Якщо у кожного різна здача будівництва в договорах. Ну, це теж не може бути, люди не звертали на це увагу, не так консультувалися, можливо, не так вивчали питання. Ми змушені, або заключати мирові угоди, повертати кошти, які були вкладені безпосередньо в "Рівненську браму" по договорах, які там визначенні. Ми ці суми повернемо. Якщо люди хочуть більші відсотки – цього не буде", – каже представниця фірми.

Зі слів міського голови Рівного Олександра Третяка, єдине рішення – це повернути кошти тим пайовикам, які на це погодяться.

"Справа розпочалася ще 15 років тому, коли розпочалося по суті будівництво у 2007 році. Ситуація складна тим, що підрядник і генпідрядник, який зобов'язувався, на старті не виконав своїх умов. Якщо зараз приймемо рішення припинити будівництво, забрати землю, розірвати договір з УКБ – це зумовить черговий колапс, адже тих чимало мешканців, які вже мешкають, або ті, які будуть отримувати квартири, прийдуть до нас, так само з вимогою: навіщо ви зупинили процес, адже ми на межі отримання своїх квартир", – каже мер.

Що відомо

  • На початку жовтня у коментарі телеканалу ITV директор ПП "Буд Кепітал Менеджмент" Юрій Рибак сказав, що проблеми на будівництві – справа рук попередника, від якого дістався об'єкт у 2018 році. Додає, люди створюють соціальну напругу, через те, що їх не влаштовують темпи будівництва. "Ми взялися витягнути цей об'єкт з біди, і ми цим займаємося, а те, що хтось вважає, що його хтось якимось чином десь "притискає" – то це не так", – цитує забудовника телеканал.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок