Херсонщина на межі "червоного" рівня епіднебезпеки — Ляшко

Херсонщина на межі "червоного" рівня епіднебезпеки — Ляшко

Херсонщина на межі "червоного" рівня епіднебезпеки — Ляшко
. Фото: Херсонська обласна державна адміністрація

9 жовтня на Херсонщині з робочим візитом перебував Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Він побував у деяких лікарнях та центрах масової вакцинації.

Про це йдеться на офіційному сайті Херсонської обласної держадміністрації.

Під час спілкування з журналістами Віктор Ляшко сказав, що Херсонщина на межі “червоного” рівня епіднебезпеки. Однак вирішувати це буде Державна комісія з питань ТЕБ та НС, її планують зібрати 12 - 13 жовтня.

“Ключова річ, яку побачив в одній лікарні, - повністю зайняте реанімаційне відділення, але жодного вакцинованого серед пацієнтів немає. Зараз ми маємо ефективний спосіб запобігти тяжкому або середньому перебігу хвороби - вакцинація. Потрібно розуміти, що ризик захворіти значно страшніше, аніж можливі побічні ефекти після вакцинації, які в більшості випадків минають через добу. Антивакцинаторські погляди дуже швидко змінюються, коли справа доходить до апаратів ШВЛ”, - розповів Віктор Ляшко.

Також він сказав, що Україна може робити понад мільйон щеплень щотижня. За прикладом країн ЄС, високий рівень вакцинації населення дозволить послабити карантинні обмеження. Для цього є достатня кількість вакцини, а також спроможність медичної системи. Однак потрібне ще й бажання населення.

Нагадаємо, цього дня Віктор Ляшко також взяв участь у форумі місцевих громад, на якому агітували за кандидата у нардепи, чинного голову Херсонської облдержадміністрації, Сергія Козиря.

Херсонщина на межі "червоного" рівня епіднебезпеки
Фото: Владислав Чеботарьов/Суспільне.Херсон

Що відомо:

  • За минулу добу на Херсонщині підтвердили 709 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Померли 18 людей. Одужали 54 людини.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

На початок