"Інвалідність за гроші". У Києві викрили схему вимагання хабарів з ветеранів АТО

"Інвалідність за гроші". У Києві викрили схему вимагання хабарів з ветеранів АТО

"Інвалідність за гроші". У Києві викрили схему вимагання хабарів з ветеранів АТО
. Ілюстративне фото, Unsplash

У Києві контррозвідники Служби безпеки викрили схему, за якою службові особи військової медичної установи вимагали гроші від військовослужбовців та учасників бойових дій АТО/ООС за проходження військово-лікарської комісії та отримання статусу інваліда.

Про це 8 жовтня повідомив пресцентр СБУ.

"Слідством отримано дані про застосування схеми надання інвалідності різних категорій за фіктивними документами. Вартість таких "послуг" становила від 1500 доларів залежно від ступенів розладів. За попередніми підрахунками, дії зловмисників завдали збитки державному бюджету України на більше ніж 20 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві на одержанні хабаря затримали посадовця КМДА

Зазначається, що правоохоронці затримали одного з фігурантів справи, йому оголошено про підозру за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди. Також силовики провели обшуки за місцями роботи та проживання зловмисників, у ході яких в одного з фігурантів виявлено гроші, які ймовірно отримані від такої "діяльності".

У СБУ додали, що вирішується питання щодо оголошення про підозру іншим фігурантам.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас.

На початок