Військові навчання підрозділів територіальної оборони відбулись на Херсонщині

Військові навчання підрозділів територіальної оборони відбулись на Херсонщині

Військові навчання підрозділів територіальної оборони відбулись на Херсонщині
. Суспільне Херсон

На військовому полігоні в Олешківських пісках 29-го лютого відбулися навчання підрозділів територіальної оборони.

Одночасно такі ж самі навчання відбувалися поблизу Нової Каховки, розповів військовий комісар Херсонського обласного військового комісаріату Ігор Буднік:

"Сюди викликали оргядро, це близько 150 чоловік. З ними проводяться ці заняття по навчальних місцях – заходи безпеки при поводженні зі зброєю, виконання стрілецьких вправ з автомату, інженерна, тактична, медична підготовка".

Цього разу до навчань вперше приєдналася молодь, сказав Олександр Зіньковський, військовий комісар Херсонського об’єднаного міського комісаріату:

"Задіяли діточок, які в рамках естонського проекту, щодо територіальної оборони будуть залучатися в цей підрозділ для навчання. Ростимо заміну для військовослужбовців, які за віком вже не можуть виконувати обов’язки".

Любов Червонецька бере участь у навчаннях:

"Мене це саму зацікавило. Тому що мені стрільба, наприклад, подобається".

Розказує інструктор Микола Тараненко:

"Наша точка – це надання медичної допомоги під вогнем. Ми показуємо, як робити, що робити і чим робити. Є певні протоколи. Медицині довго вчити не можемо, тому мають знати основне, як діяти в екстрених умовах".

Павло Ткаченко бере участь у навчаннях:

"Кожен офіцер, громадянин України зобов’язаний знати, як захистити свою Батьківщину. Хоч раз на кілька років пройти полігон, навчання з військових дисциплін, щоб знати, у разі конкретної загрози, як захистити свою батьківщину".

Володимир Циктор бере участь у навчаннях не вперше. Нещодавно захистив магістерську роботу на тему тероборони:

"В лютому захистив магістерську роботу на тему «Шляхи удосконалення держполітики з забезпечення тероборони в умовах агресії Росії проти України». Там розглядається питання створення тероборони. До 2014-го року у нас її не існувало. Тоді з добровольців склали перші батальйони".

Навчання відбуваються за співфінансування Міністерства оборони України і обласної держадміністрації, - розповів Вадим Чабан, заступник голови Херсонської облдержадміністрації:

"Це закладено і в бюджет Міністерства оборони і в обласний бюджет для проведення таких заходів. Видатки з боку обласного бюджету мінімальні. Ми і органи місцевого самоврядування витрачаємо лише на транспорт. Придбали також 600 комплектів екіпіровки".

Наталія Тимофєєва, Григорій Шматко новини на суспільному херсонщина.

На початок