"Абсурдна та незаконна". Труханов прокоментував справу НАБУ

"Абсурдна та незаконна". Труханов прокоментував справу НАБУ

"Абсурдна та незаконна". Труханов прокоментував справу НАБУ
. Facebook Геннадій Труханов

Чинний мер міста запевнив, що справа є політично вмотивованою, а головна її ціль — знищити місцеве самоврядування. Про таке Геннадій Труханов зазначив у своєму зверненні на офіційній сторінці у Facebook.

За його словами, до справи начебто причетні деякі забудовники, Михайло Саакашвілі та його команда, а також директор НАБУ Артем Ситник.

"Вчора співробітники НАБУ вручили мені підозру. Таку ж абсурдну та незаконну, як й всі попередні. Ні для кого не секрет, що декому дуже давно хотілося знищити місцеве самоврядування. Це конкретні забудовники, які забудували практично всі санаторії нашого міста, зводячи потворні "хрущовки" 21-го століття з написами на дахах. Це різнокаліберні київські та одеські політики. Це засуджений судом корупціонер, директор НАБУ Артем Ситник, який осоромився в минулих спробах знищити місцеву владу. Це залишки команди афериста Саакашвілі, який працевлаштований у НАБУ та прокуратурі", – додав Труханов.

Також, за його словами, в Одесі за останній час провели п'ять різних соціологічних досліджень різними інститутами та всі вони начебто показали високу довіру містян до партії й самого очільника міста.

"Всі результати більш-менш у них збігаються. Це висока підтримка мене як мера міста та партії "Довіряй ділам". Підтримка регіональної політики нашої великої команди, губернатора. І всюди загальна закономірність: відсутність будь-яких конкурентів. І як тільки ці дані були оприлюднені — почалося шоу", – зазначив Труханов.

За його словами, у суді правоохоронці намагатимуться відсторонити його від посади.

"За нас вимагаються застави на астрономічні суми. Залякують ув'язненням. Від судів будуть вимагати нашого незаконного відсторонення", – зазначив він.

Щодо втрати громадою земель, то Труханов додав, що всі перелічені НАБУ земельні ділянки залишаються у власності міста, вони в арені та щороку приносять гроші на поліпшення міських проблем.

Що відомо

  • 6 жовтня Генпрокурор Ірина Венедіктова підписала 5 підозр: меру Одеси, посадовцям і одному "відомому одеситу". "На наше переконання, всі ці люди (абсолютно не виключено, що кількість підозрюваних може збільшитись) були причетні до цілого ряду злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі", — написала у своєму Facebook Венедіктова.
  • Згодом у НАБУ оголосили про те, що підозрюваних у справі про незаконне заволодіння земельними ділянками 16. 10 із них є учасниками злочинної організації, решта — співучасники вчинення інших злочинів. Цих людей звинувачують у відмиванні 689 мільйонів гривень.
  • Прокуратура підготувала клопотання підозрюваним по справі НАБУ й вказала розмір застави для фігурантів. Зокрема для Труханова ця сума складатиме 120 мільйонів.

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок