На протиаварійні роботи в історичній будівлі одеської філармонії витратять майже 60 мільйонів

На протиаварійні роботи в історичній будівлі одеської філармонії витратять майже 60 мільйонів

На протиаварійні роботи в історичній будівлі одеської філармонії витратять майже 60 мільйонів
. Суспільне Одеса

В Одесі планують відновити пам'ятку архітектури національного значення — будівлю обласної філармонії. На першому етапі мають провести протиаварійні та консервативні роботи в будівлі, на які з бюджету області витратять майже 60 мільйонів гривень. Про це Суспільному стало відомо із системи публічних закупівель Prozorro.

Замовником робіт виступив департамент капітального будівництва Одеської облдержадміністрації, який і оголосив тендер. Згідно з оприлюдненою інформацією, компанія, яка переможе на аукціоні, має посилити фундамент пам'ятки, дах та стіни, а також провести земляні роботи. Крім того, зробити внутрішню гідроізоляцію та зовнішню ізоляцію.

Кінцевий строк подання тендерних пропозицій для приватних компаній — 22 жовтня, в цей же день відбудеться аукціон. Стартова ціна за проведення робіт з бюджету області складає 58,3 мільйони гривень.

Строки виконання цих робіт — до жовтня наступного року.

Що відомо

  • Будівлю, де розміщується Одеська філармонія, спорудили в 1899 році в стилі італійської ґотики з елементами ренесансу. Автор Вікентій Прохаска, архітектор Олександр Бернардацці. Управління та концертний зал філармонії розташувалися в будівлі з 1937 року.
  • Раніше президент України Володимир Зеленський пообіцяв включити реконструкцію Одеської філармонії до програми “Великого будівництва” на 2021 рік. На його думку, реконструкція філармонії має бути “масштабною”, оскільки це “єдиний концертний майданчик такого рівня на півдні країни”.
  • У березні цього року управління капітального будівництва Одеської ОДА оголосило тендер на розробку науково-проєктної документації з реставрації Одеської філармонії. На оплату цих послуг планують витратити майже сім мільйонів гривень.

Читайте також

  • На проєкт реставрації Одеської філармонії планують витратити майже 7 мільйонів
  • Реконструкція Одеської філармонії коштуватиме приблизно 170 млн грн — ОДА
  • В Одеській філармонії зафіксували спалах COVID-19
На початок