"Усвідомлюю, що винен", — водій вантажівки, яка збила двох підлітків у Харкові

"Усвідомлюю, що винен", — водій вантажівки, яка збила двох підлітків у Харкові

"Усвідомлюю, що винен", — водій вантажівки, яка збила двох підлітків у Харкові
. Суспільне Харків

Водій вантажівки, яка збила двох підлітків у Харкові, розповів про обставини ДТП у Київському райсуді. Прокуратура і потерпілі просять суд взяти його під варту, захист — звільнити під домашній арешт чи визначити заставу.

Підозрюваний визнає провину, повідомляє із зали суду кореспондентка Суспільного.

"Я став на світлофорі, проїхав його, там був знак, що обмеження у 40 км закінчується. Я тільки той знак минаю, може метрів 300 — і це сталося. По правій стороні їхала фура. Не доїжджаючи до світлофора, ця фура починає гальмувати, я теж починаю. Зрівнююся з фурою до пішохода, дві жінки закінчили перехід, я опускаю гальма, накатом іду, із-за цієї фури різко, може метри за чотири, вибігають два хлопці з м'ячем. Я — по гальмах... У мене було 15 т вантажу, я не встиг зупинити таку машину", — сказав водій у суді.

"Я вийшов з машини, побачив хлопців, підбігли свідки... Я усвідомлюю, що винен, шкода обох хлопців. Готовий допомогти, хотів би. У мене троє дітей, я розумію, як це тяжко", — сказав Денис Головний.

"Родина повністю зруйнована": дядько загиблого підлітка у ДТП з вантажівкою у Харкові
Суспільне Харків

Представник потерпілих Євген Мельниченко сказав, що водій з родиною після аварії не спілкувався. За його словами, він не мав стажу далекобійника та вже притягався до відповідальності.

"Водій, який керує такою вантажівкою, мусить мати досвід у категорії "С" хоча б три роки. У нього категорія "В" була відкрита з 2017 року, він отримував інше посвідчення водія у 2019 році, категорія "Е" для далекобійників відкрита у червні 2021 року. Він не мав стажу як водій-далекобійник", — прокоментував адвокат.

"Він притягався за хуліганство, розпиття алкоголю у громадському місці, судимий за крадіжку велосипеда, отримав один рік умовно. Це інформація з відкритих джерел", — сказав Мельниченко.

Чи відповідає це дійсності, у поліції поки інформації не надали: триває перевірка, повідомила речниця поліції Харківщини Олена Баранник.

За словами Мельниченка, компанія, водій якої збив хлопців, зареєстрована в Одеській області, займається перевезенням 15 років.

"Компанія, я думаю, буде притягуватися до цивільноправової відповідальності. Я вважаю, що частина на відповідальності лежить на компанії, бо вона підбирала кадри", — сказав представник потерпілих.

"Родина повністю зруйнована": дядько загиблого підлітка у ДТП з вантажівкою у Харкові
Суспільне Харків

З 12-річним Денисом, який загинув внаслідок наїзду вантажівки, прощатимуться 7 жовтня.

"Вони переїхали три роки тому у цей район, він навчався тут у школі, займався спортом, у той день якраз хлопці йшли зі стадіону з м'ячем. Він був чудовим хлопцем, з усіма знаходив спільну мову", — розказав Суспільному у суді дядько хлопця Ігор Аркатов.

"Родина повністю зруйнована": дядько загиблого підлітка у ДТП з вантажівкою у Харкові
Суспільне Харків

"Денис — єдина дитина в сім'ї, на яку були зроблені усі ставки у житті. Родина повністю розбита, неможливо про щось зараз думати", — сказав дядько загиблого.

Другий травмований підліток перебуває у лікарні у тяжкому стані.

Що відомо

  • Аварія сталася 4 жовтня на вулиці Великій Кільцевій в районі будинку №3-А. Вантажівка DAF XS з напівпричепом збила двох хлопців. За даними поліції, діти перетинали проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу.
  • Травмованих дітей госпіталізували у тяжкому стані у лікарню невідкладної допомоги. Один підліток помер у лікарні, другий перебуває у тяжкому стані.
  • Водія вантажівки, який збив підлітків, затримали. Його підозрюють за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту), що передбачає до восьми років ув'язнення покарання.
На початок